Ærtehummus
Til tapasbordet, til madpakken, som en hurtig snack, som smørelse i sandwiches eller til en picninc er perfekt. Hummus kan man nærmest spise når som helst, og det samme gælder denne ærtehummus. Den er let at lave og smager – hvis du spørger mig – en hel del bedre end dem man kan købe i supermarkedet.
Opskrift på ærtehummus med kikærter og tahin
Nøjagtig som almindelig hummus, laver jeg denne hummus med kikærter, tahin, citron, hvidløg og lidt spidskommen. Det er dermed en vegansk ærtehummus, som alle kan være med på. Opskriften er nem at lave, da ingredienserne blot skal blendes sammen. Jeg tilsætter vand lidt ad gangen for at ramme den konsistens, jeg bedst kan lide.
Ærtehummus
Ingredienser
- 240 g kogte kikærter (240 svarer til én dåse)
- 100 g frosne ærter
- 30 g lys tahin
- ½ stk citron
- 1 tsk stødt spidskommen*
- 40 g olivenolie*
- 1 fed hvidløg
- 100 ml vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Dræn kikærterne for vand.
- Tø ærterne op, ved at hælde kogende vand over. Dræn vandet.
- Kom kikærter, ærter, tahin, olivenolie, saften fra 1/2 citron, spidskommen og hvidløg i en blender. Blend og tilsæt vandet lidt ad gangen, til du opnår den konsistens du kan lide.
- Smag til med salt og peber.
- Anret i en skål og top med en godt olivenolie og lidt friskkværnet peber.
En grøn hummus med ærter
Denne opskrift er inspireret af min klassiske kikærte hummus opskrift. Her tilsætter jeg bare lidt ærter fra frost til blenderen, så jeg får en lækker, grøn hummus. Du kan bruge enten forkogte kikærter eller kikærter fra dåse.
Da det er en ærtehummus med kikærter, smager den lidt som en almindelig hummus, bare med et twist af ærter, der giver en skøn sød smag. Ærterne farver selvfølgelig også hummusen grøn, som jeg næsten synes er den bedste del af opskriften. Du kan også bruge opskriften som basis for alle mulige slags hummus og i stedet tilsætte andre, farverige ingredienser: rødbeder, sød kartoffel, gulerødder eller spinat kunne alle være gode ingredienser i en hummus.
Prøv disse retter med hummus: Lun perlespelt salat med grillede grøntsager og hummus eller Vegetariske kålwraps med pikanthummus.