Vaniljesnegle med creme og marcipanremonce
Hjemmelavede vaniljesnegle fyldt med en lækker marcipanremonce og fløjsblød vaniljecreme har længe stået på min liste over sødt bagværk, som jeg ville bage. Disse bløde og luftige snegle smager altså en masse af vanilje, både fra dejen og cremen. De er perfekte til kaffe, som en eftermiddagssnack eller som en sød overraskelse til enhver lejlighed.
Denne opskrift på vaniljesnegle er nem at følge og sikrer, at dine snegle bliver saftige og fyldt med smag. Vi bruger kun få ingredienser, herunder frisklavet vaniljecreme, som giver en intens og delikat vaniljesmag til hver eneste bid.
Lad duften af bagte snegle fylder dit køkken, og glæd dine smagsløg med disse skønne godbidder. Prøv min opskrift på vaniljesnegle og skab uforglemmelige smagsoplevelser og spred en skøn duft i hele hjemmet.
Vaniljesnegle med creme
Ingredienser
Dej
- 200 ml sødmælk
- 80 g smør
- 20 g gær
- 1 nip flagesalt
- 1 tsk vaniljepulver*
- 20 g rørsukker*
- 300 g hvedemel
- 1 stk æggeblomme (til pensling)
Vaniljecreme
- 1 stk æg
- 25 g rørsukker
- 1 stk vaniljestang
- 15 g hvedemel
- 150 ml sødmælk
Remonce
- 100 g marcipan (revet)
- 100 g smør (blødt)
- 60 g rørsukker*
Sukkersirup (kan udelades)
- 100 g rørsukker*
- 40 g vand
- ½ tsk vaniljepulver*
Køkkenudstyr
- 1 Kagerulle
Fremgangsmåde
Dej
- Lun halvdelen af mælken og smørret enten i en gryde eller i mikrobølgeovnen, indtil smørret er smeltet. Bland herefter med den kolde halvdel af mælken, for at opnå en lunken temperatur. Det må hellere være lidt for koldt end for varmt, da gæren ellers ikke vil hæve som den skal.
- Kom mælkeblandingen i en røremaskine med gær, flagesalt, vaniljepulver og sukker. Rør, indtil gæren er opløst.
- Tilsæt melet lidt efter lidt, og øg derefter hastigheden, indtil dejen løsner sig fra siderne af skålen. Dette kan tage omkring 6-7 minutter på en moderat til høj hastighed.
- Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka en time på køkkenbordet, indtil den er fordoblet i størrelse.
Remonce
- Rør alle ingredienserne godt sammen.
Vaniljecreme
- Tip! Du kan med fordel forberede kagecremen dagen før.
- Start med at piske æg og sukker, indtil blandingen er luftig. Tilsæt melet og pisk igen.
- Bring mælk i kog i en gryde, og rør konstant i mælken for at forhindre, at den brænder på.
- Hæld langsomt den varme mælk i æggeblandingen, mens du fortsætter med at piske, og kom derefter hele blandingen tilbage til gryden.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og tilsæt dem til cremen. Varm cremen op under konstant piskning, indtil den lige akkurat når kogepunktet. Hæld derefter cremen i en skål og lad den køle af mens dejen hæver.
Saml sneglene
- Kom din vaniljecreme i en sprøjtepose, og læg på køl til du skal bruge den om lidt.
- Placer dejen på et let mel drysset bord og rul den ud i en stor firkant.
- Fordel remoncen jævnt over hele firkanten.
- Rul dejen sammen til en lang pølse og skær den i tynde skiver, cirka 2 cm tykke, og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, da de flyder lidt ud. Lad dem hæve yderligere i cirka 30 minutter. I mellemtiden forvarmes ovnen til 180 grader, varmluft.
- Giv nu hver snegl et tryk, så de bliver lidt flade. Lav en fordybning i hver snegl med fingrene.
- Sprøjt vaniljecremen ned i midten af hver snegl. Giv gerne en rigelig mængde creme til hver snegl.
- Pensl sneglene pisket æggeblomme og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne på toppen og let sprøde i kanten.
- Lad sneglene køle af på en bagerist.
Sukkersirup
- Lav siruppen, mens sneglene afkøler eller de har 5 minutter tilbage af bagetiden.
- Lad ingredienserne koge 5 minutter, til det har en sirupsagtig konsistens. Pensl sneglene med sukkersirup.
Vaniljesnegle med marcipanremonce
Jeg har valgt at give disse snegle en himmelsk smag ved at fylde dem med en lækker marcipanremonce, der består af smør, sukker og marcipan.
Når sneglene er formet og skåret, placeres de omhyggeligt på en bageplade med bagepapir. Herefter laves en lille fordybning i midten af hver snegl, hvor en generøs mængde af den fløjlsbløde vaniljecreme sprøjtes ned. Og så skal de bare i ovnen og bage sammen. Når de er færdige, kan du pensle dem med en lækker sukkersirup, også med vanilje, for at fuldende den udsøgte smagsoplevelse. Disse snegle vil helt sikkert blive en favorit ved ethvert kage- eller brunchbord!
Hjemmebagte vaniljesnegle med masser af vaniljesmag
Disse snegle er simpelthen uimodståelige! Du må bare smage dem. Dejen er lavet efter en klassisk opskrift på gærdej, som jeg også bruger til mine kanelsnurrer.
Vaniljesneglene består af lækker blanding af marcipanremonce der ligger sig i lagene. Men det, der virkelig løfter denne opskrift til nye højder, er den cremede vaniljecreme, der sætter prikken over i’et. Så forkæl dine smagsløg med disse fantastiske vaniljesnegle, der er fyldt med så meget kærlighed og smag, at de vil blive dine nye favoritter. Det tør jeg godt love!
Mine bedste tips til opskriften
- Brug kvalitetsingredienser: Start med friske og kvalitetsingredienser. Brug ægte vaniljepulver i dejen og vaniljestang af god kvalitet for den bedste smag i vaniljecremen.
- Brug en skarp kniv: Når du skærer sneglene, skal du bruge en skarp kniv for at sikre, at dejen skæres pænt.
- Sprøjt vaniljecremen jævnt: Brug en sprøjtepose til at sprøjte vaniljecremen jævnt ned i midten af hver snegl for at sikre, at de bliver fyldt med lækker creme.
- Overvåg bagningen: Hold øje med sneglene i ovnen for at sikre, at de ikke bliver for mørke eller brændte. Bagningstiden kan variere afhængigt af ovntype og størrelse på sneglene.
- Pynt med glasur: Tilføj en ekstra lækker finish ved at drizzle sneglene med en simpel glasur lavet af flormelis og vand.