Svinekoteletter med bagte kartofler og porrer-peberfrugt kompot
Hvad skal der på bordet til aftensmaden i aften? Den her servering med svinekoteletter med kartofler og grøntsager er klassisk og nem hverdagsmad, som smager fantastisk selvom det er let og enkelt!
Svinekoteletter kan hurtigt blive tørre, og det gør måltidet mindre spændende. Med den her opskrift får du en stensikker måde at tilberede svinekoteletter, så de bliver saftige: Koteletterne tilberedes på panden med en kort stegetid, så kødet beholder sin saft og smag.
Nem aftensmad med svinekoteletter, kartofler og grøntsager
Stegte koteletter smager dejligt, og der er masser af lækkert tilbehør, man kan servere til. Det tager ingen tid at lave, og det gør koteletter til hurtig aftensmad.
Koteletter er jo selvfølgelig ikke den mest spændende udskæring, man kan få, så det egner sig perfekt til hverdagsmad – og det bliver altså en lækker omgang af slagsen! Jeg serverer gerne svinekoteletter med kartofler og lidt grønt – men mere om tilbehør finder du under opskriften.
Opskrift på saftige svinekoteletter
I min opskrift på stegte koteletter tilbereder jeg dem på panden. Det er nemt at lave det sådan, men du kan også sagtens vælge at grille koteletterne i stedet.
Først skal koteletterne have 1 minut på en meget varm pande, så du får en sprød stegeskorpe. Herefter skal der skrues ned, og så skal koteletterne have yderligere 3-4 minutters stegetid på hver side. Og helst ikke mere end det! Så risikerer man at koteletterne bliver tørre.
Svinekoteletter med bagte kartofler og grøntsager
Ingredienser
Bagte kartofler
- 350 g kartofler
- 15 g olivenolie*
- 50 g rucola
- salt og friskkværnet peber
Svinekoteletter
- 2 stk svinekoteletter
- 15 g smør (til stegning)
- 5 g olivenolie* (til stegning)
Grøntsager
- 1 stk porre
- 1 stk rød peberfrugt
- 50 ml hvidvin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Bagte kartofler
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær kartoflerne i kvarte og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i et ildfast fad i 30-40 minutter. Lad dem afkøle en smule, og vend med rucola lige inden servering.
Svinekoteletter
- Steg koteletterne af på en meget varm pande i olie i ca. 1 minut.
- Skru en lille smule ned, tilsæt smørret og steg videre i et 3-4 minutter på hver side.
- Tag koteletterne fra og lad dem hvile. Der vil her komme lidt væde som skal bruges til grøntsagerne. Smag til med salt og peber.
Grøntsager
- Skær porrer og peberfrugt fint og steg dem af i lidt olie i ca. 5-6 minutter, tilsæt hvidvin og lad det fordampe.
- Smag til med salt og peber. Og tilsæt lidt af væden fra svinekoteletter.
- Velbekomme.
Tilbehør til stegte svinekoteletter
I opskriften her serverer jeg saftige koteletter med kartofler og grøntsager. Kartoflerne kommer i ovnen og vendes så med rucola. Grøntsagerne steges som en slags kompot og blandes med væden fra koteletterne – så grøntsagerne kommer til at udgøre en let sauce.
Du finder også mange flere spændende opskrifter med grøntsager, som kunne være godt tilbehør til koteletter. Prøv fx mine fyldte bagte kartofler med krydderurter.