De perfekte scrambled eggs – røræg
Søndag morgen står den næsten altid på scrambled eggs hjemme hos os. Der har vi nemlig fri og weekend fra butikken. Til vores æg, skal der selvfølgelig brød til, og derfor vil jeg lige tippe dig om at et lækkert hjemmebagt surdejsbrød.
Min kæreste laver simpelthen de bedste scrambled eggs – eller røræg, som det jo hedder så fint og simpelt på dansk. Hver gang jeg forsøger at lave røræg, så formår jeg at overtilberede dem, så de bliver kedelige, men hans er altid perfekte og cremede. Men eftersom han er kok, så er det måske også helt okay, hehe. Derfor er det altså denne gang min kærestes opskrift, jeg deler og tro mig – den er god!
Scrambled eggs – røræg
Ingredienser
- 4 stk æg
- 50 ml fløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør
- ½ bundt purløg
- 1 kviste frisk estragon
Tilbehør
- 2 skiver surdejsbrød
Fremgangsmåde
- Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
- Smelt smør på en medium-varm pande.
- Tilsæt æggemassen og rør konstant, så æggene ikke sætter sig. Vigtigt at de ikke bliver for faste i konsitens.
- Tag panden fra varmen 1 minut før du normalt ville. Æggene vil virke meget flydende, men på grund af eftervarmen i panden vil de blive færdigtilberedt.
- Drys med flagesalt, friskkværnet peber og friske krydderurter lige inden servering.
Den perfekte opskrift på scrambled eggs til brunch eller morgenmad
Faktisk vil jeg vove at påstå, at denne opskrift er den perfekte opskrift på scrambled eggs. De kan spises til morgenmad på en hverdag, der har brug for at blive peppet lidt op, eller som en del af en lækker weekend brunch. Det er også nemt at lave til mange mennesker, og du kan uden problemer fordoble opskriften.
Det vigtigste tip, jeg kan give dig til at lave røræg, er at de virkelig ikke skal ha’ for lang tid på panden. Æggene kan nemt blive stive og tarvelige, når de får for meget, og det dur jo ikke, når luftige og cremede scrambled eggs er det, vi alle drømmer om.
Mangler du andre brunchideer, kan jeg foreslå disse brusebadsboller, der er nemme at lave og giver dig bedre tid til at lave alt det andet – og disse lækre æblepandekager.
Ingredienser til en luftig og cremet omgang røræg!
5 minutter – det er faktisk alt, hvad du skal bruge for at lave de bedste røræg. Grundingredienserne er selvfølgelig æg, en sjat fløde, smør og salt og peber. Herefter kan opskriften varieres med alle mulige ekstra ingredienser. Hvis du ligesom mig har en ugentlig scrambled eggs dag, så vil du helt sikkert også synes at det er sjovt at prøve nogle nye varianter. Jeg kan fx anbefale:
- Spinat: Savner du grønt i morgenmaden, så vil spinat både pifte dine scrambled eggs op på udseende og næring.
- Mælk: Min opskrift er uden mælk, men du kan sagtens bruge mælk til at få en større portion scrambled eggs ud af samme antal æg.
- Estragon: Estragon og æg går fantastisk sammen, men lader sig selvfølgelig ikke slå af purløg.
- Purløg: Purløg er absolut en klassiker. Det er tried and tested i mange generationer.
- Andre krydderier: Er du glad for ketchup til røræg, så prøv lidt oregano på røræggene. Eller frisk rosmarin. Røget paprika kan også tilføje et hint af baconsmag. Der er virkelig endeløse muligheder.
- Ost: En af mine favoritter er at lade røræggene smelte sammen med ost. En god cheddar eller lidt parmesan er absolut vindere.
Prøv scrambled egg med fløde
Jeg bruger ikke mælk i opskriften, men derimod lidt fløde. Det giver nemlig en god cremethed fremfor mælk som godt kan fortynde røræggene for meget efter min smag. Mælk kan dog sagtens bruges eller creme fraiche for den sags skyld, især hvis du ikke lige har fløde stående i køleskabet – men det har vi næsten altid, i hvert fald om søndagen!
Glad for æg? Så prøv også disse porcherede æg, der nok kan udfordre enhver scramble eggs mesterkok.