Ratatouille med mozzarella

Ratatouille med mozzarella

Madlavning skal ikke være kompliceret, men dejligt og selvfølgelig fuld af smag. Og så skal man blive mæt, på en behagelig måde. Der indgår stort set altid grønne elementer i mine opskrifter, og det er også tilfældet i dag – du skal nemlig ha’ min bedste opskrift på ratatouille. Det bliver næsten ikke mere hverdagsagtigt, nemt og samtidig virkelig lækkert!

Måske tænker du, ligesom jeg, både på retten Ratatouille og tegnefilmen, når du hører ordet? Jeg har nok set den film 10 gange, og jeg elsker den hver gang. Filmen om den lille rotte Rémy, der drømmer om at blive chefkok, er så sød og har en fin fortælling med flere perspektiver ♥ Kokken Gusteau’s mottos: ”Enhver kan lave mad” kommer til udtryk, og jeg kunne ikke være mere enig – det handler om at sætte sit præg på en ret.

Ratatouille

En skøn ratatouille, som er en traditionel fransk sammenkogt ret bestående af sødmefyldte grøntsager som tomat, løg, aubergine, squash og peberfrugt.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredienser

Ratatouille

  • 1 stk aubergine
  • 2 stk squash
  • 1 stk rødløg
  • 4 stk røde peberfrugter
  • 2 stk bøftomater
  • 500 g tomatsauce
  • 2 fed hvidløg
  • 45 g olivenolie*
  • ½ bundt basilikum
  • 1 stk mozzarellakugle

Brødsalat

  • 0,5 stk flute
  • 30 g olivenolie*
  • 6 stk bøftomater
  • 1 stk rødløg
  • 1/ bundt basilikum
  • 30 ml sherryeddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Ratatouille

  • Tænd ovnen på 170° varmluft.
  • Skær alle grøntsager i skiver, i et par millimeters tykkelse.
  • Tag et ildfast fad og kom tomatsaucen i bunden af dette. Fordel nu skiftevis grøntsagerne, indtil fadet er fyldt.
  • Pres de to fed hvidløg og bland sammen med halvdelen af olivenolien. Og hæld det ud over grøntsagerne og krydr ligeledes med salt samt peber. 
  • Bag i ovnen i ca. 45-50 min. til alle grøntsager er møre.
  • Top med brudstykker af mozzarella, basilikumsblade og evt. ekstra salt samt friskkværnet peber.

Brødsalat

  • Skær flutes i grove chunks og vend det sammen med en lille smule olivenolie og flagesalt. Kom det på en bageplade og bag det i ca. 15 min ved 180°, varmluft. Lad dem afkøle. 
  • Skær tomaterne i mindre stykker og skær rødløget så fint som muligt.
  • Vend det sammen med basilikum, olivenolie, sherryeddike og de afkølede brød chunks.
  • Smag til med salt og peber. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En lækker hverdagsret i samarbejde med TorvehallerneKBH

Jeg har teamet op med TorvehallerneKBH, der netop har rullet en ny kampagne ud: ’Torvehallerne Hverdag’. En rigtig spændende kampagne der har til formål, at sætte fokus på gode råvarer til hverdagen. Hvilken fed kampagne(!) – jeg mener, det synes jeg nu de gør i forvejen – og jeg kan virkelig se mig selv tage del i kampagnen. Jeg blev stillet en udfordring, hvor jeg skulle kreere en original hverdagsret/hverdagsmiddag med indkøb fra Torvehallerne.

Udfordring: Jeg fik til opgave at bruge 75 kr. per kuvert, til fire personer – derfor har jeg haft et beløb på 300 kr. til rådighed. Fokus er desuden på diversiteten og mulighederne i de mange forskellige stader og jeg har haft til opgave at handle i minimum tre stader og med fokus på minimum 2 af sensommerens råvarer. Spændende og jeg tænkte først: Nemt! Men jeg blev faktisk klogere…

I ved nok allerede, hvis I er faste læsere her på bloggen, at jeg er glad for Torvehallerne og ofte handler der – særligt hvis jeg går efter noget meget bestemt, som regel er det fisk, krydderurter, friske grøntsager eller oste jeg går efter. Eller oliven og danske mejeriprodukter. Begge torvehaller favner bredt, hvilket betyder at man kan handle ind til en hel aftens menu, samme sted. 

Jeg troede udfordringen ville være pærelet, men faktisk stødte jeg på et par udfordringer undervejs da jeg skulle handle. Ja, de kaldte det jo en udfordring 😉 Jeg vidste jeg ville lave noget med mange grøntsager – og jo som minimum to, der er i sæson her i august/september. Jeg havde først tænkt, at jeg ville lave noget med fisk og krydderurter, men priserne på fisk er meget variable, hvorfor jeg ikke havde råd netop dén dag.

Opskrift på ratatouille med mozzarella

Nem hverdagsmad = ratatouille i ovnen med aubergine, squash, tomat og peberfrugt

Det var helt afgjort, at noget grønt skulle fylde størstedelen i min hverdagsret, og derfor var ratatouille med i mine overvejelser, hvis det gik helt i fisk 😉

Jeg gik med grøntsagsretten – en skøn vegetarisk ret som jeg har valgt at opgradere lidt og derfor serveret den med en skøn brødsalat samt en dejlig dansk Mozzarella, netop for mere mæthed. Ratatouille ville jeg som udgangspunkt ikke spise alene, men det er en skøn og enkel grøntsagsret der er perfekt til mange retter.

Hvad har jeg så handlet? Aubergine, squash, tomat, rød peberfrugt, basilikum, hvidløg, løg, tomatsauce, ét halv surdejsflute og en stor kugle mozzarella. Nogle købt på vægt, andre pr. styk – det variere i staderne. Jeg fik handlet i i alt 4 stader og kom af med en samlet pris på 294 kr. OBS! Ovenstående var med udgangspunkt i et basislager af flagesalt, olivenolie, eddike og peber.

Jeg har lavet min ratatouille med råvarerne aubergine, squash, tomat, rødløg, hvidløg, rød peberfrugt og basilikum. Alle grøntsagerne skæres i skiver og anrettes i lag ovenpå en lækker tomatsauce. Dernæst krydres med en hvidløgsolie samt salt og friskkværnet peber. Ratatouillen sættes til i ovnen, hvor den står og passer sig selv, til grøntsager er møre.

Opskrift på ratatouille med mozzarella

Min bedste opskrift på Ratatouille

Ikke nok med at denne grøntsagsfyldte ret smager virkelig godt, så er den meget pæn og indbydende. Dette fordi grøntsagerne bliver lagt skiftevis i et ildfast fad. Det tager ingen tid, men pryder virkelig og hvis du har børn, kan du jo spørger om de vil være med til at lave et fint mønster. Jeg håber du har lyst til at prøve den.

Tilbehør til Ratatouille

Ratatouille er virkelig en smagsbombe, spækket med grøntsager og den gør sig fantastisk som tilbehør til mange retter.

Du kan følge min opskrift her til punkt og prikke og altså derfor servere den friske brødsalat og mozzarellaen til. Du kan også bruge opskriften her til andre retter som fx lam, et løgbrød eller kogt spaghetti.

Ratatouille med mozzarella anrettet
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 3 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments