Panang inspireret thaisuppe med kylling

Panang inspireret thaisuppe med kylling

Panang inspireret thaisuppe med kyllingJeg stiftede for første gang bekendtskab med Panang Gai, da jeg besøgte Thailand tilbage i 2012. Min mor og jeg var så vilde med retten, at vi spiste den nok 8 ud af de 14 dage vi var afsted. Så kan der vist godt skrives under på, at det var en ret vi godt kunne lide.

Jeg har efterfølgende fundet mit favorit take-away sted i København, hvor de har den lækreste Panang, som jeg køber med hjem på de dage hvor jeg ikke gider bruge mere end 30 minutter i køkkenet. De dage har jeg også, og dem nyder jeg ligeså meget, som dét at lave maden selv. Så længe jeg ved, at der bliver brugt gode råvarer og smagen er i topklasse. Det er en vigtig parameter for mig, når jeg skal spise mad udefra/steds.

PANANG MED KYLLING

Panang curry er altså en af mine favoritter, når jeg skal lave aftensmad. Både til mig selv, familien eller min kæreste. Selvom det ikke er originalen fra Thailand, har jeg alligevel formået at lave min egen thaisuppe. Den er er stærkt inspireret af Panang curry chicken. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

Panang inspireret thaisuppe med kylling

PANANG CURRY CHICKEN

Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag. Hvis du ikke er så glad for at bruge kylling, kan du bruge oksekød eller svinekød. Igen, spiser du vegetarisk kan du lave den med kikærter, som her. Du kan også undlade det helt, og spise den som en asiatisk suppe. Jeg serverede retten med ris til, men du kan altid servere den med nudler til også.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ CHICKEN PANANGCURRY HER:

0 fra 0 stemmer
Panang inspireret thaisuppe med kylling
PANANG CURRY CHICKEN
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Aftensmad, Suppe
Antal: 4 Personer
Ingredienser
 • 500 g kyllingefilet
 • 3 stk gulerødder
 • 1 stk broccolihoved + stilken
 • 1 dåse vandkastanjer eller bambusskud, drænet
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 stk porre
 • 2 cm ingefær, skrællet
 • 1 stk bouillonterning til 6 dl vand
 • 6 spsk soya
 • 4 spsk fiskesauce
 • 4 spsk rørsukker
 • 2 dåser kokosmælk
 • 4 tsk rød karrypaste
 • 2 spsk karry
 • 1 stk lime
 • 10 stk kaffir limeblade, der giver rigtig god smag - findes i Asiatisk supermarkeder, jeg har mine på frys. Kan udelades
Tilbehør
 • Ris eller nudler
Sådan gør du
 1. Skær kyllingen i mindre tern.  

 2. Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Porer skylles og snittes i ringe.

 3. Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern. 

 4. Løg og hvidløg hakkes fint.

 5. Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.

 6. Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry. Tilsæt kyllingen og brun det af (det skal ikke gennemsteges).

 7. Tag kyllingen af og læg dem til side og tilsæt grøntsagerne (undtaget vandkastanjer) i wokken. 

 8. Når løgene begynder at tage farve, kommes kyllingen tilbage.

 9. Tilsæt kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya, vandkastanjer og evt. limebladene. 

 10. Lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce. 

 11. Lad det yderlig simre i 5 minutter.

 12. Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede peanuts. Velbekomme!

Panang inspireret thaisuppe med kylling

Del med en du holder af:

7
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
camillaholmegaard
Gæst

Mums

marialottes
Gæst

Tusind tak, det smager virkelig også mums

Karin
Gæst
Karin

Hvor mange porrer skal der i?

Line
Gæst
Line

Selvom din ret lyder ultra lækker, er jeg nu også lidt nysgerrig på, hvor du henter retten, når du ikke lige selv orker at lave den?😄

Panang inspireret thaisuppe med kyllingJeg stiftede for første gang bekendtskab med Panang Gai, da jeg besøgte Thailand tilbage i 2012. Min mor og jeg var så vilde med retten, at vi spiste den nok 8 ud af de 14 dage vi var afsted. Så kan der vist godt skrives under på, at det var en ret vi godt kunne lide.

Jeg har efterfølgende fundet mit favorit take-away sted i København, hvor de har den lækreste Panang, som jeg køber med hjem på de dage hvor jeg ikke gider bruge mere end 30 minutter i køkkenet. De dage har jeg også, og dem nyder jeg ligeså meget, som dét at lave maden selv. Så længe jeg ved, at der bliver brugt gode råvarer og smagen er i topklasse. Det er en vigtig parameter for mig, når jeg skal spise mad udefra/steds.

PANANG MED KYLLING

Panang curry er altså en af mine favoritter, når jeg skal lave aftensmad. Både til mig selv, familien eller min kæreste. Selvom det ikke er originalen fra Thailand, har jeg alligevel formået at lave min egen thaisuppe. Den er er stærkt inspireret af Panang curry chicken. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

Panang inspireret thaisuppe med kylling

PANANG CURRY CHICKEN

Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag. Hvis du ikke er så glad for at bruge kylling, kan du bruge oksekød eller svinekød. Igen, spiser du vegetarisk kan du lave den med kikærter, som her. Du kan også undlade det helt, og spise den som en asiatisk suppe. Jeg serverede retten med ris til, men du kan altid servere den med nudler til også.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ CHICKEN PANANGCURRY HER:

0 fra 0 stemmer
Panang inspireret thaisuppe med kylling
PANANG CURRY CHICKEN
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Aftensmad, Suppe
Antal: 4 Personer
Ingredienser
 • 500 g kyllingefilet
 • 3 stk gulerødder
 • 1 stk broccolihoved + stilken
 • 1 dåse vandkastanjer eller bambusskud, drænet
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 stk porre
 • 2 cm ingefær, skrællet
 • 1 stk bouillonterning til 6 dl vand
 • 6 spsk soya
 • 4 spsk fiskesauce
 • 4 spsk rørsukker
 • 2 dåser kokosmælk
 • 4 tsk rød karrypaste
 • 2 spsk karry
 • 1 stk lime
 • 10 stk kaffir limeblade, der giver rigtig god smag - findes i Asiatisk supermarkeder, jeg har mine på frys. Kan udelades
Tilbehør
 • Ris eller nudler
Sådan gør du
 1. Skær kyllingen i mindre tern.  

 2. Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Porer skylles og snittes i ringe.

 3. Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern. 

 4. Løg og hvidløg hakkes fint.

 5. Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.

 6. Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry. Tilsæt kyllingen og brun det af (det skal ikke gennemsteges).

 7. Tag kyllingen af og læg dem til side og tilsæt grøntsagerne (undtaget vandkastanjer) i wokken. 

 8. Når løgene begynder at tage farve, kommes kyllingen tilbage.

 9. Tilsæt kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya, vandkastanjer og evt. limebladene. 

 10. Lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce. 

 11. Lad det yderlig simre i 5 minutter.

 12. Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede peanuts. Velbekomme!

Panang inspireret thaisuppe med kylling

Del med en du holder af:

7
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
camillaholmegaard
Gæst

Mums

marialottes
Gæst

Tusind tak, det smager virkelig også mums

Karin
Gæst
Karin

Hvor mange porrer skal der i?

Line
Gæst
Line

Selvom din ret lyder ultra lækker, er jeg nu også lidt nysgerrig på, hvor du henter retten, når du ikke lige selv orker at lave den?😄

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu