
Jeg stiftede for første gang bekendtskab med Panang Gai, da jeg besøgte Thailand tilbage i 2012. Min mor og jeg var så vilde med retten, at vi spiste den nok 8 ud af de 14 dage vi var afsted. Så kan der vist godt skrives under på, at det var en ret vi godt kunne lide.
Jeg har efterfølgende fundet mit favorit take-away sted i København, hvor de har den lækreste Panang, som jeg køber med hjem på de dage hvor jeg ikke gider bruge mere end 30 minutter i køkkenet. De dage har jeg også, og dem nyder jeg ligeså meget, som dét at lave maden selv. Så længe jeg ved, at der bliver brugt gode råvarer og smagen er i topklasse. Det er en vigtig parameter for mig, når jeg skal spise mad udefra/steds.
PANANG MED KYLLING
Panang curry er altså en af mine favoritter, når jeg skal lave aftensmad. Både til mig selv, familien eller min kæreste. Selvom det ikke er originalen fra Thailand, har jeg alligevel formået at lave min egen thaisuppe. Den er er stærkt inspireret af Panang curry chicken. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

PANANG CURRY CHICKEN
Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag. Hvis du ikke er så glad for at bruge kylling, kan du bruge oksekød eller svinekød. Igen, spiser du vegetarisk kan du lave en panang med kikærter – opskriften finder du lige her. Du kan også undlade det helt, og spise den som en asiatisk suppe. Jeg serverede retten med ris til, men du kan altid servere den med nudler til også.
Er du på udkig efter suppe hvor kyllingen indgår, kan jeg varmt anbefale ramen suppe med kylling og nudler. En skøn japansk suppe, der er lavet med en kyllingefond.
FÅ OPSKRIFTEN PÅ CHICKEN PANANGCURRY HER:
PANANG CURRY CHICKEN
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 3 stk gulerødder
- 1 stk broccolihoved + stilken
- 1 dåse vandkastanjer eller bambusskud, drænet
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk porre
- 2 cm ingefær, skrællet
- 1 stk bouillonterning til 6 dl vand
- 6 spsk soya
- 4 spsk fiskesauce
- 4 spsk rørsukker*
- 2 dåser kokosmælk
- 4 tsk rød karrypaste
- 2 spsk karry
- 1 stk lime
- 10 stk kaffir limeblade, der giver rigtig god smag – findes i Asiatisk supermarkeder, jeg har mine på frys. Kan udelades
Tilbehør
- Ris eller nudler
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mindre tern.
- Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Porer skylles og snittes i ringe.
- Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern.
- Løg og hvidløg hakkes fint.
- Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.
- Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry. Tilsæt kyllingen og brun det af (det skal ikke gennemsteges).
- Tag kyllingen af og læg dem til side og tilsæt grøntsagerne (undtaget vandkastanjer) i wokken.
- Når løgene begynder at tage farve, kommes kyllingen tilbage.
- Tilsæt kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya, vandkastanjer og evt. limebladene.
- Lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce.
- Lad det yderlig simre i 5 minutter.
- Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede peanuts. Velbekomme!

Mums
Tusind tak, det smager virkelig også mums
Hvor mange porrer skal der i?
Hej Karin,
Godt observeret! Det er nu rettet, tak. Der skal blot 1 porre i 🙂
Vh Maria Charlotte
Selvom din ret lyder ultra lækker, er jeg nu også lidt nysgerrig på, hvor du henter retten, når du ikke lige selv orker at lave den?😄
Haha, jeg læser hvad du skriver – og jeg er vild med det! Jeg henter på Østerbro, noget der hedder Rice & Rice.
Kh Maria
Tak!! Tænker at jeg skal prøve begge dele af😃
Kh. Line
Mums – det ser virkleig lækkert ud!
Har du tip til gode asiatiske forretninger i København?
Tak, det er jeg glad for at høre! Har du mon prøvet den endnu? 🙂
Jeg bruger selv den i Torvehallerne og ellers ligger den en på Østerbro (sidegade til Østerbrogade), som jeg altid handler i.
Kh Maria Charlotte
Den står på menuen igen til ugen 👌🏻😊
Mange tak for godt tip.
Kh Sara
Er det to af de store dåser kokosmælk eller er det to af de små dåser kokosmælk, der skal tilsættes?
Hej Malene,
Godt spørgsmål – det er store dåser kokosmælk der skal tilsættes 🙂 Jeg får det lige tilføjet. Tak for dit gode øje!
KH