Lammefrikadeller med avocadocreme og grøn salat
Her kommer en dejlig servering – saftige lammefrikadeller med feta, en enkel grøn salat og avocadocreme som tilbehør. Det er selvfølgelig lammefrikadellerne, der er kronen på værket, og heldigvis er min opskrift på frikadeller med hakket lam virkelig nem, og frikadellerne har en kort stegetid. Frikadellerne kan komme på bordet en helt almindelig hverdag, men kan også sagtens serveres for gæster – det er skøn aftensmad!
Saftige lammefrikadeller med feta
Mine frikadeller med lammekød er selvfølgeligt stærk inspirerede af det græske køkken, hvor lammekød er meget anvendt. Jeg tilføjer desuden feta til farsen, som jo også er en græsk ingrediens, samt masser af krydderurter, så de bliver saftige og godt krydrede.
Opskrift på frikadeller med hakket lammekød
I min opskrift på frikadeller med hakket lam laves farsen først ved at hakke rødløg fint og herefter blande alle ingredienser sammen. Så skal frikadellerne blot steges på panden.
Stegte lammefrikadeller har en ret kort stegetid – de skal have ca. 4 minutter på hver side.
Lammefrikadeller
Ingredienser
Lammefrikadeller
- 1 stk rødløg
- 500 g hakket lammekød
- 1 stk æg
- 2 kviste frisk timian
- ¼ bundt bredbladet persille
- 40 g feta
- salt og friskkværnet peber
- 30 g smør (2 spsk)
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
Avocadocreme
- 1 stk avocado
- 30 g creme fraiche 18 %
- 45 g olivenolie* (1/2 dl)
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Salat
- ½ bundt purløg
- ½ stk rødløg
- 100 g salatmix
- 40 g olivenolie*
- ½ stk citron
- 30 g feta
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Lammefrikadeller
- Hak rødløg fint.
- Bland alle ingredienserne godt sammen og steg frikadellerne i smør og olivenolie i ca. 4 minutter på hver side.
Avocadocreme
- Fjern stenen og skrællen fra avocadoen og kom den i en blender med creme fraiche og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Salat
- Snit purløg fint.
- Skær rødløg i tynde ringe – du kan evt. sylte dem efter denne opskrift, hvis du lyster.
- Vend salaten sammen med olivenolie, citronsaft, feta, purløg og rødløg. Smag til med salt og peber.
Hvad kan jeg servere som tilbehør til lammefrikadeller?
De lækre, stegte frikadeller med lammekød kan serveres med noget tilbehør eller de kan fx bruges i et pitabrød.
Her i opskriften serverer jeg med en simpel og nem grøn salat samt en avocadocreme. Det er sundt og friskt og passer rigtig godt sammen med de krydrede frikadeller.
Du kan også sagtens servere med et stykke groft brød, en omgang tzatziki og kartofler til. Kartoflerne kunne fx være en græsk kartoffelsalat, så serveringen får endnu mere smag af det græske køkken.