Barbecue glaserede kyllingelår
Kyllingelår er en klassisk, lækker aftensmad – især til dig, der elsker kylling. Kyllingelår kan tilberedes på så mange måder, og i denne opskrift er det bbq kyllingelår med en vildt god, hjemmelavet barbecue marinade. Det er bbq wings a la hot wings, som både kan spises american style eller asian style eller lige som du har lyst!
Lækre og sticky bbq kyllingelår
Jeg laver mine bbq kyllingelår i ovn. Kyllingen skal først tilberedes i ovnen, før man glacerer dem med barbecue marinade. Mens kyllingelårene er i ovnen, kan du altså lave den hjemmelavede marinade, som jo er alfa og omega for barbecue glaserede kyllingelår. Resultatet bliver en portion sticky, krydrede bbq wings, som helt sikkert bliver populære hos gæster, venner, kæreste eller familie.
Jeg bruger både kyllingevinger og -lår til mine kyllingelår med barbequemarinade.
Opskrift på kyllingelår med barbequemarinade
Eftersom man tilbereder de her bbq kyllingelår i ovn, er de ganske nemme at lave. De passer nemlig bare sig selv og marinaden brænder ikke på i ovnen, fordi man først glacerer de færdige kyllingelår med barbequemarinade, efter de er tilberedt.
Du kan også godt tilberede barbecue glaserede kyllingelår på grillen – så anbefaler jeg dog at putte marinaden på lidt før kyllingen er færdig, så du får en sprød, grillskorpe. Du kan også tilberede kyllingen i ovn indtil den næsten er færdig og så smide den på grillen med marinade de sidste minutter.
Prøv også min opskrift på kyllingespyd med bbq, som nemt kan laves på grillen eller i ovnen.
Kyllingelår med barbecuemarinade
Ingredienser
- 250 g kyllingevinger (eller lår)
- 250 g kyllingeunderlår
- 20 g olivenolie*
Barbecuemarinade
- 150 g brun farin
- 20 g soyasauce*
- 20 g tomatpuré*
- 40 g hvidvinseddike*
- 1 tsk stødt spidskommen*
- 1 tsk chilipulver*
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk chiliflager*
- 1 tsk sød paprika*
- 1 tsk røget paprika*
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 20 g sesam*
Noter
- Tip: Skal den være mere asian-style, så drys også med lidt forårsløg.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vend kyllingelårerne med olivenolie, kom dem på en bageplade og steg dem i ovnen i ca. 30-35 minutter.
Barbecuemarinade
- Kom alle ingredienser til barbecuemarinaden i en gryde og kog det hele ind til en tyk flydende glace.
- Når kyllingevingerne er færdige vendes de i glaseringen og der smages til med salt og peber.
- Drys med sesamfrø.
Den bedste barbecue marinade til kyllingelår
Du kan selvfølgelig sagtens købe en barbecue marinade til kyllingelår, men hvis du spørger mig, så smager en hjemmelavet marinade så meget bedre. Og den her marinade, som I får opskriften på her, er en helt genial barbecue marinade til kyllingelår, som nemt kan laves mens kyllingen er i ovnen. Alle ingredienserne skal nemlig bare i en gryde og koges ind til en tyk konsistens.
Laver du en hjemmelavet marinade kan du også bedre tilpasse smagen. Skal kyllingelårene også være børnevenlige kan du evt. udelade chiliflager. Eller hvis der skal smæk på, kan du tilføje nogle dråber af din yndlings hot sauce.
Hvis du er vild med barbecue, så er pulled pork også virkelig lækkert – serveret for sig selv, i sandwiches eller burgere.