Kyllingekebab på spyd
Her kommer en skøn måde at tilberede kylling på – nemlig som tyrkisk inspireret kyllingekebab eller kyllinge shawarma, som man også kan kalde det. Det er en nem opskrift, hvor man tilbereder kyllingen på spyd. Du skal derfor ikke bruge alverdens fancy grill, rotisseri eller andet værktøj. Bare spyd af træ eller metal og et par kyllingebryst.
Kyllinge kebab på spyd bliver fantastisk mørt og lækkert. Og det kan bruges i vildt mange retter, så den her opskrift kan bruges som basisopskrift til mange gange aftensmad.
Hjemmelavet kyllingekebab – tyrkisk inspireret
Til sådan en omgang hjemmelavet kebab af kyllingekød har jeg ladet mig inspirere af tyrkisk madlavning og de mange, gode krydderier de bruger. Du skal derfor starte med at skære kyllingen i mundrette stykker, hvorefter kyllingen skal have lov at trække i en krydret marinade.
Marinaden laves på olivenolie og krydres med spidskommen, koriander, timian, oregano, chiliflager, citronskal og hvidløg. Har du lyst til at smide andre krydderier eller urter i marinaden, så er det blot fantasien, der sætter grænser.
Nem opskrift på kyllinge kebab på spyd
Når din kyllingekebab er marineret, skal kyllingen sættes på spyd og steges hårdt på en pande. Det er godt med høj varme, så kyllingen får farve og bliver sprød.
Mere skal der altså ikke til for at man kan få kebab af kyllingekød! Altså en virkelig nem opskrift, som sagtens kan bruges til hverdag.
Kyllingekebab på spyd
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 1 tsk stødt spidskommen*
- 0,5 tsk tørret timian
- 0,5 tsk stødt koriander*
- 0,5 tsk tørret oregano*
- 0,25 tsk chiliflager*
- 30 g olivenolie*
- 0,5 stk citron
- 0,5 fed hvidløg
- 15 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
- ¼ bundt bredbladet persille
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen ud i mundrette stykker og kom det i en skål.
- Bland kyllingstykkerne med alle de tørrede krydderier, olivenolie, skallen fra en halv citron samt et halv fed presset hvidløg.
- Lad det hele marinere på i ca. 45 minutter, tildækket med sølvfolie eller en tallerken.
- Kom de marinerede kyllingestykker på spyd, og steg dem på en rygende varm pande i lidt olie. Giv dem ca. 2-3 minutter på hver side.
- Krydr med salt og peber undervejs.
Hvad kan bruge kyllingekebab til?
- Pitabrød: Bag nogle lækre pitabrød og fyld dem med grøntsager, kyllinge shawarma og en god dressing.
- Salater: Servér kyllinge kebab på spyd til salaten eller tag den hjemmelavet kyllingekebab af spydene og bland i salaten.
- Tortillas: eller gyros! Du kan følge min opskrift for fyldet og udskifte oksekødet med kyllingekødet.
- Pizza: Kom kyllingekebab på en pizza – fx med salat og dressing som den bedste tømmermændspizza!