Kartoffelsoufflé
En kartoffelsouffle er en vidunderlig måde at spise kartofler på. I denne opskrift bruger jeg bagekartofler, som jeg koger møre i små tern. Herefter er de lige til at piske sammen med de resterende ingredienser: Æg, smør, creme fraiche og bredbladet persille. Man kunne også sagtens komme lidt bacon i for mere smag.
Kartoffelsouffle smager mega godt, og er en ægte 80’er spise!
Kartoffelsoufflé er en skøn tilbehør
Kartoffelsoufflé er en vidunderlig tilbehør til alt fra kylling, kød eller fisk. Hvis du er gået lidt død i fx bagekartofler, hasselback kartofler eller ovnkartofler er kartoffelsouffléer måske noget du skal prøve, selvom du måske allerede kender den gamle klassiker?
Det nemme ved at lave kartoffelsoufflé, er måden man tilbereder dem på. De bliver bagt i portioner, det kunne være en lille skål eller cocotte der kan tåle at gå i ovnen. Du kan også gøre som jeg har gjort, og bage dem i muffinsforme – det er blot vigtigt at de smøres godt inden kartoffelmassen puttes i.
Hvis du bager dem i en cocotte, så kan du med fordel sætte dem på bordet.
Inspiration til flere kartoffel-serveringer: Hasselback kartofler, kartoffel rösti eller kartoffel twistere på spyd.
Opskrift på hjemmelavede kartoffelsoufflé
Kartoffelsoufflé er super nemt at lave fordi alle ingredienserne blot piskes sammen, hældes i en form og bages i ovnen. Ved at man kommer æg i, puffer de op og det er dét som kendetegner en soufflé.
Når de er færdigbagte i ovnen skal de lige have lov at stå lidt tid, inden de frigøres fra formen. Men så er de også spiseklar.
Kartoffelsoufflé
Ingredienser
- 2 stk bagekartofler
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 stk æg
- 15 g smør
- 30 g creme fraiche 18 %
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern og kog dem i ca. 20 minutter, indtil de er møre.
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Hak persillen fint.
- Dræn vandet fra kartoflerne i gryden og kom herefter de resterende ingredienser i. Pisk til en ensartet masse, lettere luftig masse.
- Kom kartoffelmassen i små smurte forme, fx muffinsforme eller cocotte.
- Bag dem i ca. 25-30 minutter ved 200 grader varmluft.
- Lad dem afkøle en smule, inden de frigøres fra formen.
Hvad kan jeg servere til kartoffelsouffléerne?
Der er mange gode muligheder når det kommer til tilbehør for de små kartoffelsouffléer! Jeg ville helt klart servere dem til en lækker helstegt oksemørbrad, bønnesalat med grønne bønner og en champignonsauce. Det kunne endda være en oplagt menu til nytår.
Følg gerne med i nyhedsbrev, på Facebook og Instagram
Følg endelig også med på mine sociale medier, fx på min Facebook-side og min Instagram – her deler jeg dagligt inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud.