Rucola smager bittert, og der er netop derfor den er fantastisk i madlavning. Rucola giver bitterhed til dine retter, hvilket er en vigtig del af afstemning af smage. Desuden har den en vidunderlig dyb grøn farve, som kan gøre dine retter prydende på et bord, om det så er en rucola opskrift på en salat, en pastaret eller blot som topping.
Rucola
Opskrifter med rucola
Til fælles for alle mine opskrifter med rucola er at de indeholder alle smagene; sødt, salt, surt, umami og bittert. Rucola står for den bitre del, og balanceres af de resterende ingredienser. Den perfekte ret har alle. Jeg vil fremhæve min salat med granatæble og avocado, som er et pragteksemplar på smagsbalanceringen, den smager nemlig vidunderligt!
Inspiration og idéer til hvad du kan bruge rucola til
Ellers kunne du prøve at toppe med rucola som jeg ofte gør på brødbaserede opskrifter, både pizza og bruchetta. Rucola i pastaretter er også genialt, prøv min pasta med kantareller og rucola.