Gulerødder
Opskrifter med gulerødder
Det mest oplagte sted at bruge gulerødder er selvfølgelig i salater. En reven gulerodssalat er altid en klassiker ligesom coleslaw er det, men har du prøvet en salat med bagte gulerødder? Eller grillede gulerødder? Når guleroden tilberedes, får den en rundere smag, som passer så godt sammen med alt fra oliven og tahin til peberfrugt og kidneybønner.
Gulerødder er også et absolut must i asiatiske retter, hvis du spørger mig. Nudelsalater, stir-fry, ramen suppe, panang curry – alle retter, hvor den rødgyldne gulerod tilføjer pang på farverne og en dejlig smag. Prøv også en indisk dahl med grøntsager eller vegetariske pirogger.
Man kan også sagtens bruge gulerødder i italienske retter, fx i en pastasauce til spaghetti, i grøntsagslasagne eller en simpel hverdagsret: One pot pasta.
Er du vild med smagen af gulerod, så er det også virkelig lækkert at lave en gulerodspuré. Her står smagen tydeligt frem, og du kan bruge en sådan puré som dip, til smørelse i sandwiches eller som sovs til kød.
Hvornår er danske gulerødder i sæson?
Danske gulerødder er til at få fat i året rundt. Nye gulerødder kan fås fra juni til september og resten af året er det de lagrede du finder i supermarkedet, som er mere grove i det, men ikke desto mindre lige så lækre som de friske.
Husk også at gulerødder fås i gule, hvide og lilla varianter, som kan være sjove at lege med i køkkenet.