Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Jordbær
Ingen sommer uden jordbær. Det kan vi godt blive enige om, ikke? Jeg elsker jordbær, og spiser de allerfleste frisk ud af bakken eller med en sjat fløde på. Det er nok den simpleste dessert der findes, og nogle gange er simpelt også det bedste.
Men selvom friske jordbær er en himmelsk spise, så har det røde sommerbær også stort potentiale i diverse bagværk samt lækre sommersalater, og derfor har jeg selvfølgelig også opskrifter med jordbær på bloggen.
Opskrifter med jordbær
En af sommerens must-eat desserter er selvfølgelig jordbærtærte, og det behøver faktisk ikke være en usund affære at spise sådan en. Det er tilmed en simpel kage, der består af bund, vaniljecreme og selvfølgelig friske jordbær på toppen.
Jordbær kan også med fordel laves til kompot og bruges til alle de retter du normalt bruger kompot til. Prøv fx at putte jordbærkompot på havregrøden eller chiagrøden om morgenen.
Det er også oplagt at bruge jordbær i en hjemmelavet jordbærkoldskål eller til en gammeldags omgang jordbærgrød med fløde. Der er utrolig mange muligheder med dette bær, hvis man altså ikke bare vil spise det præcis som det er.
Om jordbær
Ja, den diskussion kan vi nok ikke helt komme udenom. For selvom jordbær ender på -bær, så er det faktisk en frugt. Tilmed er det en såkaldt flerfoldssamfrugt, hvorpå der sidder små nødder.
Så er jordbær en nød? Det kan man på en måde godt sige – men på den anden side er det jo ikke for de små nødders skyld, at vi spiser jordbær, men derimod for selve jordbærret, som egentlig er en opsvulmet blomsterbund … Jeg synes bare vi skal fortsætte med at kalde det et bær! Eller slet ikke bekymre os om, hvad det er for noget vi spiser, for vi ved jo, at det smager godt.