Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter

Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter

Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutterCremet kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter – en perfekt kombi, hvis du spørger mig. Jeg spiser ofte grød til morgenmad derhjemme. Som du kan se på billederne, elsker jeg at kræse om toppingen – altid med frugt, kanel og vigtigst af alt – altid peanutbutter!

KANELGRØD MED HJEMMELAVET PEANUTBUTTER

Noget andet, som jeg også elsker er kanel. Udover at toppe min grød dagligt med kanel, så har jeg denne gang kommet det i grøden også. Denne grød er lavet på sødmælk, bare fordi… det ér bedre og giver den bedste konsistens!

Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter

HJEMMELAVET PEANUTBUTTER

Jeg har kastet mig ud i projekt hjemmelavet peanutbutter – det er ikke sidste gang! Det er virkelig simpelt og lækkert. Og så er det tilmed billigere! Win-win. Konsistensen er dejlig cremet og blød. Du kan også lave den mere crunchy, ved at forkorte blendetiden lidt. Begge dele er lækkert! Har du noget peanuts tilovers, kan du komme det i snickerskage uden gluten og raffineret sukker.

FÅ OPSKRIFT PÅ KANELGRØD OG PEANUTBUTTER HER:

5 fra 1 stemme
Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter
KANELGRØD MED PEANUTBUTTER
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 Portion
Ingredienser
Havregrød
  • 1 dl havregryn, grovvalsede
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 1 spsk chiafrø, kan udelades
  • 1 spsk kanel
Hjemmelavet peanutbutter
  • 200 g saltede peanuts
  • 1 tsk kanel, kan udelades
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk honning eller sirup
Sådan gør du
Havregrød
  1. Kom havregryn og chiafrø, sammen med vand og mælk i en gryde og bring det i kog. Tilsæt salt og kanel. Top med hvad du lyster – jeg brugte banan, hjemmelavet peanutbutter, frysetørrede jordbær, hampefrø og kokossukker blandet med lidt mere kanel.

Hjemmelavet peanutbutter
  1. Rist peanuts af på en varm pande, til de begynder at blive gyldne. Kom dem derefter i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med olie og sødme. Blend godt, til massen er ensartet og cremet - ha' tålmodighed, det tager lidt tid. Omkring 10-15 minutter.

  2. Stop foodprocessoren ind i mellem, skrab kanterne og blend videre. Opbevares i et skoldet glas.

  3. Nyd en spsk på din grød.

  4. Velbekomme. 

Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutterCremet kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter – en perfekt kombi, hvis du spørger mig. Jeg spiser ofte grød til morgenmad derhjemme. Som du kan se på billederne, elsker jeg at kræse om toppingen – altid med frugt, kanel og vigtigst af alt – altid peanutbutter!

KANELGRØD MED HJEMMELAVET PEANUTBUTTER

Noget andet, som jeg også elsker er kanel. Udover at toppe min grød dagligt med kanel, så har jeg denne gang kommet det i grøden også. Denne grød er lavet på sødmælk, bare fordi… det ér bedre og giver den bedste konsistens!

Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter

HJEMMELAVET PEANUTBUTTER

Jeg har kastet mig ud i projekt hjemmelavet peanutbutter – det er ikke sidste gang! Det er virkelig simpelt og lækkert. Og så er det tilmed billigere! Win-win. Konsistensen er dejlig cremet og blød. Du kan også lave den mere crunchy, ved at forkorte blendetiden lidt. Begge dele er lækkert! Har du noget peanuts tilovers, kan du komme det i snickerskage uden gluten og raffineret sukker.

FÅ OPSKRIFT PÅ KANELGRØD OG PEANUTBUTTER HER:

5 fra 1 stemme
Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter
KANELGRØD MED PEANUTBUTTER
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 1 Portion
Ingredienser
Havregrød
  • 1 dl havregryn, grovvalsede
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 1 spsk chiafrø, kan udelades
  • 1 spsk kanel
Hjemmelavet peanutbutter
  • 200 g saltede peanuts
  • 1 tsk kanel, kan udelades
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk honning eller sirup
Sådan gør du
Havregrød
  1. Kom havregryn og chiafrø, sammen med vand og mælk i en gryde og bring det i kog. Tilsæt salt og kanel. Top med hvad du lyster – jeg brugte banan, hjemmelavet peanutbutter, frysetørrede jordbær, hampefrø og kokossukker blandet med lidt mere kanel.

Hjemmelavet peanutbutter
  1. Rist peanuts af på en varm pande, til de begynder at blive gyldne. Kom dem derefter i en kraftig fodprocessor (eller minihakker) sammen med olie og sødme. Blend godt, til massen er ensartet og cremet - ha' tålmodighed, det tager lidt tid. Omkring 10-15 minutter.

  2. Stop foodprocessoren ind i mellem, skrab kanterne og blend videre. Opbevares i et skoldet glas.

  3. Nyd en spsk på din grød.

  4. Velbekomme. 

Kanelgrød med hjemmelavet peanutbutter

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu