Avocadosalat med agurk, rødløg og rød peber
Denne salat kom på bordet sammen med min ceviche med torsk, da jeg serverede den opskrift. Salaten blev virkelig lækker, og derfor synes jeg også, at I skal have opskriften på den alene. Den kan fint spises alene som et let måltid til frokost eller den kan serveres til andre retter, fx fra det asiatiske køkken.
Man kan også tilføje flere grøntsager for at give salaten mere tyngde, eller du kan servere et stykke kød eller fisk til, fx lynstegt tun.
Avocadosalat
Ingredienser
- 4 stk avocadoer
- 2 stk agurker
- 0,5 stk rød chili
- 1 stk rødløg
- 2 stk røde peberfrugter
- 1 bundt friske koriander
- 1 stk lime
- 2 spsk olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær avokado og agurk i mindre chunks.
- Snit chili, rødløg og peberfrugter fint. Hak ligeledes koriander fint.
- Vendt det hele sammen med limesaft og olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Anret i en skål og top med koriander.
Ingredienser til simpel avocadosalat
Tilbage til denne simple opskrift på avocadosalat, som består af 5 ingredienser:
- Avocado: I det asiatiske og mexicanske køkken er avocado helt essentiel. Den tilføjer en skøn smag og masser af cremethed til salaten.
- Agurk: Agurk er dejlig i enhver sommerlig salat – og går så godt sammen med avocado.
- Chili: Jeg finthakker frisk rød chili og vender i salaten. Det tilføjer et dejligt zing uden at det bliver for stærkt. Hvis du vil have en stærkere salat, kan du bruge jalapeno eller habanero.
- Rødløg: Rødløg hakkes eller tilføjes i ringe og giver en dejlig kontrastfyldt smag til avocado og agurk.
- Peberfrugt: Især hvis du ikke er til alt for spicy mad, så er rød peberfrugt genialt. Der er nemlig en god sødme og et godt knas at finde i peberfrugt.
Det er altså nogle helt almindelige grøntsager, der udgør denne virkelig skønne salat. Måske har du allerede alle ingredienserne i køleskabet.
Lækker avocadosalat med agurk
Avocado og agurk går fantastisk sammen. De er modsætninger, der mødes – avocadoen er fed og cremet, agurken er sprød og saftig. Derfor er det altså ikke en helt dårlig ide at smække de to grønne ingredienser sammen i en salat.
Avocado og agurk er hver for sig også nogle dejlige ingredienser, som jeg bruger meget i mit køkken. Du finder derfor en masse opskrifter med agurk og opskrifter med avocado på min blog, som jeg håber kan inspirere til lidt mere end agurkesalat og avocadomadder.
Dressing til avocadosalat
Ingen salat uden dressing! Til denne opskrift har jeg valgt en helt simpel dressing – nemlig bare en blanding af olie og lime. Altså lidt et mexicansk eller asiatisk take på en olie-eddike-dressing, hvor limesaft fungerer som det syrlige element.
Alternativt kan du servere en gomadressing eller en ingefær-lime-dressing til. Skal salaten serveres til asiatisk mad er et skvæt soja også en god ide.
Følg gerne med på i nyhedsbrev, på Facebook og Instagram
Følg endelig også med på mine sociale medier, fx på min Facebook-side og/eller min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler en masse madbilleder med inspiration til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud.