Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecremeFastelavnsboller skal der til, fordi om lidt er det fastelavn. Der er jo faktisk kun en lille uge til. Herhjemme har det altid, at der skal fastelavnsboller til, når vi nærmer os. Når jeg har scrollet med fingeren på de sociale medier eller gået forbi bageren på Østerbrogade, har jeg ikke kunne undgå at støde på de lækre fastelavnsboller alle vegne. Og NU kunne jeg alligevel ikke vente længere.

FASTELAVNSBOLLER MED HINDBÆR

Jeg fik derfor lyst til at afprøve mig med min egen version, i en sundere udgave med vaniljecreme og hindbær. Jeg kan godt lide, når frisk- og syrligheden møder det søde, hvilket resulterede i hindbærene. Dem kan man selvfølgelig skifte ud med andre bær, eller måske æble? Hvis du er mere til en chokoladevariant, kan du se den lige her.

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

HJEMMELAVET VANILJECREME UDEN SUKKER

Vaniljecremen er lavet uden raffineret sukker. I stedet har jeg brugt dadelpuré, som er nemt lige selv at bikse sammen. Du kan altid erstatte med rørsukker eller kokossukker. Jeg håber du har lyst til at afprøve dem. Har I også allerede kastet Jer ud i de hjemmelavet, eller kender I et godt sted man kan købe en god fastelavnsbolle?

FÅ OPSKRIFT PÅ HINDBÆRFASTELAVNSBOLLER HER:

5 fra 2 stemmer
Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme
FASTELAVNSBOLLER MED HINDBÆR
Forb. tid
1 t 45 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
2 t
 
Ret: Bagværk
Antal: 10 Boller
Ingredienser
Dej til bollerne
  • 1,5 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk honning eller kokossukker
  • 1,5 dl hvedemel
  • 3 dl fuldkorns speltmel
  • 2 stk æg (ét til pensling)
  • 1 spsk smør
Sukkerfri creme
  • 2 dl mælk
  • 2 stk æggeblommer
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk maizena
  • 2 spsk sødme, fx kokossukker (jeg brugte en dadelpuré - se opskrift nedenfor
Dadelpuré
  • 10 stk dadler, dem fra papæske
  • 1/2 dl vand
Fyld
  • 100 g friske hindbær eller syltetøj
Pynt
  • 30 g glasur (vand og flormelis)
  • 2 spsk frysetørrede hindbær eller pistacienødder
Sådan gør du
Boller
  1. Opløs gæren i den lune mælk. Pisk æg, olie og honning i. 

  2. Tilsæt resterende ingredienser og ælt dejen til den er glat.

  3. Sæt den til at hæve 1 time, et lunt sted med et klæde over.

Dadelpuré
  1. Start med at lave din dadelpuré: dadler blendes med vandet, til de er helt purérede. Du kan også bruge andet sødme som fx honning, kokossukker. Men prøv dadelpuré, da det fungere godt i cremen.

Sukkerfri creme
  1. Cremen laves ved at blande alle ingredienser sammen i en lille kasserolle (+ sukker, hvis du vælger det). 

  2. Varm ingredienserne langsomt op, mens du pisker - her skal det begynde at tykne og danne en creme. 

  3. Tilsæt her dadelpuré og pisk lidt ekstra. Når det er helt tykt, tages det af varmen.

Sådan samles fastelavnsbollerne
  1. Tag din hævede dej og rul den aflang - del dejen i 10 stykker.

  2. Rul hver et dejstykke ud til et kvadrat på et mel drysset bord.

  3. I midten lægges en spsk. creme og hindbær(syltetøj). 

  4. Form siderne ind over hinanden - først den ene ende, også den anden. 

  5. Saml dem på midten og tryk dem sammen (se fremgangsmåde på billedet nedenfor). 

  6. Saml dem til sidst på midten med de to andre ender, og læg dem på en beklædt bageplade med den foldede side nedad.

  7. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

  8. Pensl bollerne med et æg og bag dem i en forvarmet ovn, ved 180 grader i 12-15 minutter til de er lettere gyldne.

  9.  Lad dem afkøle, før du kommer glasur på.

  10. Lav glasur af vand og flormelis. Smør det på bollerne og drys med frysetørrede hindbær eller hakket pistacienødder. 

  11. Velbekomme.

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Penille
Gæst
Penille

Hej Maria
De lyder virkelig gode. Tror, jeg skal prøve at lave dem i dag. Er det spelt mel, du har brugt?

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecremeFastelavnsboller skal der til, fordi om lidt er det fastelavn. Der er jo faktisk kun en lille uge til. Herhjemme har det altid, at der skal fastelavnsboller til, når vi nærmer os. Når jeg har scrollet med fingeren på de sociale medier eller gået forbi bageren på Østerbrogade, har jeg ikke kunne undgå at støde på de lækre fastelavnsboller alle vegne. Og NU kunne jeg alligevel ikke vente længere.

FASTELAVNSBOLLER MED HINDBÆR

Jeg fik derfor lyst til at afprøve mig med min egen version, i en sundere udgave med vaniljecreme og hindbær. Jeg kan godt lide, når frisk- og syrligheden møder det søde, hvilket resulterede i hindbærene. Dem kan man selvfølgelig skifte ud med andre bær, eller måske æble? Hvis du er mere til en chokoladevariant, kan du se den lige her.

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

HJEMMELAVET VANILJECREME UDEN SUKKER

Vaniljecremen er lavet uden raffineret sukker. I stedet har jeg brugt dadelpuré, som er nemt lige selv at bikse sammen. Du kan altid erstatte med rørsukker eller kokossukker. Jeg håber du har lyst til at afprøve dem. Har I også allerede kastet Jer ud i de hjemmelavet, eller kender I et godt sted man kan købe en god fastelavnsbolle?

FÅ OPSKRIFT PÅ HINDBÆRFASTELAVNSBOLLER HER:

5 fra 2 stemmer
Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme
FASTELAVNSBOLLER MED HINDBÆR
Forb. tid
1 t 45 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
2 t
 
Ret: Bagværk
Antal: 10 Boller
Ingredienser
Dej til bollerne
  • 1,5 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk honning eller kokossukker
  • 1,5 dl hvedemel
  • 3 dl fuldkorns speltmel
  • 2 stk æg (ét til pensling)
  • 1 spsk smør
Sukkerfri creme
  • 2 dl mælk
  • 2 stk æggeblommer
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk maizena
  • 2 spsk sødme, fx kokossukker (jeg brugte en dadelpuré - se opskrift nedenfor
Dadelpuré
  • 10 stk dadler, dem fra papæske
  • 1/2 dl vand
Fyld
  • 100 g friske hindbær eller syltetøj
Pynt
  • 30 g glasur (vand og flormelis)
  • 2 spsk frysetørrede hindbær eller pistacienødder
Sådan gør du
Boller
  1. Opløs gæren i den lune mælk. Pisk æg, olie og honning i. 

  2. Tilsæt resterende ingredienser og ælt dejen til den er glat.

  3. Sæt den til at hæve 1 time, et lunt sted med et klæde over.

Dadelpuré
  1. Start med at lave din dadelpuré: dadler blendes med vandet, til de er helt purérede. Du kan også bruge andet sødme som fx honning, kokossukker. Men prøv dadelpuré, da det fungere godt i cremen.

Sukkerfri creme
  1. Cremen laves ved at blande alle ingredienser sammen i en lille kasserolle (+ sukker, hvis du vælger det). 

  2. Varm ingredienserne langsomt op, mens du pisker - her skal det begynde at tykne og danne en creme. 

  3. Tilsæt her dadelpuré og pisk lidt ekstra. Når det er helt tykt, tages det af varmen.

Sådan samles fastelavnsbollerne
  1. Tag din hævede dej og rul den aflang - del dejen i 10 stykker.

  2. Rul hver et dejstykke ud til et kvadrat på et mel drysset bord.

  3. I midten lægges en spsk. creme og hindbær(syltetøj). 

  4. Form siderne ind over hinanden - først den ene ende, også den anden. 

  5. Saml dem på midten og tryk dem sammen (se fremgangsmåde på billedet nedenfor). 

  6. Saml dem til sidst på midten med de to andre ender, og læg dem på en beklædt bageplade med den foldede side nedad.

  7. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

  8. Pensl bollerne med et æg og bag dem i en forvarmet ovn, ved 180 grader i 12-15 minutter til de er lettere gyldne.

  9.  Lad dem afkøle, før du kommer glasur på.

  10. Lav glasur af vand og flormelis. Smør det på bollerne og drys med frysetørrede hindbær eller hakket pistacienødder. 

  11. Velbekomme.

Fastelavnsboller med hindbær og vaniljecreme

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Penille
Gæst
Penille

Hej Maria
De lyder virkelig gode. Tror, jeg skal prøve at lave dem i dag. Er det spelt mel, du har brugt?

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu