Stegt pak choi
Bok choy, pak choi, pok choi – jeg ved ærligt talt ikke, hvad der er det helt rigtige navn til denne kinesiske kål, men kært barn har jo mange navne. Jeg plejer at kalde det pak choy, men spørg mig ikke hvorfor.
Lige meget hvad man kalder det, så er det en asiatisk type kål, som har en mild og vildt lækker smag. Sådan en omgang lynstegt pak choy er virkelig det helt perfekte tilbehør til et asiatisk bord, sammen med fx lynstegt tun. Lynstegning er virkelig nøgleordet her!
Stegt Pak choi
Ingredienser
- 4 stk Pak Choi
- 30 g olivenolie*
- ½ tsk flagesalt
- ½ stk citron
- 15 g sesam*
Fremgangsmåde
- Rengør Pak choi og skær dem over på langs.
- Varm en pande op og tilsæt 1 spsk olie.
- Steg Pak choi i ca. 30-40 sekunder på hver side til de har taget farve.
- Smag til med salt og citronsaft.
- Tag dem af panden og anret dem på et fad, drysset med ristet sesamfrø.
Stegt Pak choi kål
Selvom det er en utrolig velsmagende grøntsag, som man kan bruge på mange måder, så er det desværre ikke så tit, at jeg ser det i supermarkedet. Hvis jeg skal bruge pak choi tager jeg ind til Torvehallerne inde i byen, så det skal altså lige planlægges, hvis jeg skal bruge det.
Men falder du over det en dag, så køb det endelig! Den milde smag af kål gør sig så godt, når du vil lave asiatisk inspireret mad. Her har jeg valgt at stege den, men pak choi er også rigtig godt i supper sammen med nudler og fx svampe.
Prøv også: Stegt blomkål med brunet smør.
Her er min yndlings Pak choy opskrift
Min yndlings Pak choy opskrift er ikke desto mindre, når det bliver stegt. Der er bare et eller andet magisk ved, at det kun skal tilberedes 40 sekunder på en varm pande, og så er det allerede klar til servering med lidt citron, sesamfrø og salt.
Du kan også bruge pak choy i en wokret med nudler. Tag evt. udgangspunkt i min opskrift på wokret, og tilføj så kålen lige inde servering. Prøv også at lave stegte aspargesbroccoli på panden.
Servér din pak choi salat med teriyaki eller østerssauce
Du kan også med fordel kreere en salat med lynstegt pak choi og servere det med dine yndlings asiatiske dyppelser. Indrømmet – jeg serverer fx tit en asiatisk nudelsalat bare fordi jeg elsker de dressinger man kan lave til: Sesamolie, gomadressing, misocreme, you name it, jeg er vild med det! Og asiatiske retter er jeg generelt glade for. Jeg laver derfor også tit denne salat med gomadressing.