Opskrifter på italiensk mad
For mig er italiensk mad retter som er lavet med kærlighed for råvarerne. Det gælder både småretter, forretter og hovedretter der serveres til middag.
Alle opskrifterne, som jeg har samlet her, har fokus på at fremhæve de italienske smage. Dermed mener jeg smagene af friske kvalitetsråvarer, som sammensættes med friske krydderurter, således at smagsoplevelsen fuldendes. Dette gælder for både supper, pizza og pasta.
I one pot pasta med chorizo er der netop skruet op for smages foruden at det er en super nem og simpel ret. Her fremhæves den fede salte smag af tomater og friske basilikumblade.
Også i retter med kød, bliver smagsløgene forkælet. Osso bucco er en skøn kødret, som er et godt eksempel på hvordan en kødret kan blive vidunderlig når der kræses nok for den.
De bedste italienske retter
Pizza og pasta er nok det første der popper op når du tænker på italiensk mad, men i virkeligheden er der meget mere at finde i det italienske køkken. Der findes eminente salater, der går under antipasti, såsom den italienske brødsalat, panzanella, hvor tomaternes sødme og syrlighed fremmes af friske basilikumblade.
Men det italienske bagværk skal da også nævnes, for noget af det bedste ved at være i Italien på en lokal restaurant er deres skønne brød. Eksempelvis er der det klassiske foccacia, som også kan laves med løg eller blot som man kender det med salt og rosmarin.
En anden fantastisk italiensk ret er kødboller serveret i en lækker afstemt tomatsovs med pasta. Hvad end du kaster dig ud i, skal det nok blive lækkert, og jeg er sikker på du kan få sammensat en skøn italiensk menu ud fra flere af sidens opskrifter.