Opskrifter med tomat
Jeg har et væld af opskrifter på bloggen, som indeholder tomater på en eller anden måde. Italienske bruschetta, tomatsalat og tomatsuppe er alle fremragende opskrifter på forretter med tomater, mens salsa og rød pesto med tomat er geniale dips.
Til hovedret er det selvfølgelig oplagt at lave pastasaucer med tomat, men indiske curries og chili con carne også er så lækkert, når basen er tomat.
Friske tomater er selvfølgelig også komplet uundværlige i en græsk salat, i en burger, i pitabrød, i tacos og i wraps.
Uden tomater kommer man heller ikke langt, hvis aftensmaden står på pizza, lasagne eller daal. Er du i tvivl om, hvad din aftensmad skal stå på, så er det nærmest reddet, hvis du har en dåse tomater eller friske tomater liggende. Tjek mit opskriftindeks ud og se om ikke du kan finde en opskrift med tomater, som kan give dig inspiration.
Hvornår er tomater i sæson?
Selvom vi finder tomater i supermarkedet året rundt, så er det en sommergrøntsag. Danske, økologiske tomater er kun i sæson fra juni til september, mens de ikke-økologiske af slagsen findes fra marts til november. De bedste tomater er nu dem, man spiser om sommeren, for det er dér de er fulde af sødme og umami.
Vil du gerne spise sæsonbetonet, så brug de friske tomater i sommerhalvåret og hold dig til konserverede tomater i vinterhalvåret, fx hakkede tomater eller flåede tomater.