Porre
Opskrifter med porre
Porre kan bruges til en masse ting. Jeg bruger dem dog primært til to ting: Nemlig supper og tærter. De er oplagte at bruge i supper eller curries, da de afgiver meget smag, når de bliver kogt. Så skal man lave fond til fx ramensuppe, er porre helt uundværlig. Jeg bruger det også i tomatsupper, i boller i karry og i thairetter.
Til tærter er porre også rigtig gode, både fordi de har den der dejlige løgsmag og fordi de runde snirkler, man får når man skærer porren i skiver, ser så godt ud i en tærte. Mangler du inspiration til tærtefyld, så prøv derfor med porre og en anden råvare, som fx soltørrede tomater eller laks.
Derudover kan porre også steges, stuves og dampes, og på en af disse måder bruges som tilbehør til en ret eller som en forret.
Hvornår er porre i sæson?
Porre er i sæson næsten året rundt. Det er faktisk kun i de tidlige sommermåneder, at porre ikke er i sæson. Du kan derfor finde dansk porre i supermarkederne fra juli til april, men i maj og juni må du nøjes med importeret porre.