Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Pære
Jeg har en stor kærlighed til pærer og elsker at bruge dem til madlavning og dessert, når de er i sæson. Pærer er selvfølgelig også fantastiske at spise som mellemmåltid, præcis som de er, og i perioder spiser jeg derfor rigtig mange pærer.
De er gode at have med på farten (hvis man kan sørge for, at de ikke bliver stødt) og perfekte at spise, når man har lyst til noget sødt, men sundt. Bare en bid pære er jo en eksplosion af sødme!
Opskrifter med pære
Pære kan bruges mange steder i madlavningen, men jeg er især vild med at tilføje frugten til salater. Det går godt sammen med grovere vintergrøntsager, som fx rødbeder, kål, fennikel og græskar og tilføjer en mild og sødlig smag.
Jeg kombinerer også gerne frugten i en salat med feta eller blåskimmel, da ost smager vildt godt sammen med pære. Laver du ostebord, kan du derfor også med fordel servere skiver eller tern af pære til at komplementere osten.
Pære passer også rigtig godt i desserter – prøv fx en pæretærte eller tilføj pære til muffins eller chokoladekage. Det er så lækkert! Pære kan også syltes i sukkerlage og serveres sammen med vaniljeis. Det er en utrolig simpel, men velsmagende dessert. Tilføj lidt hakket chokolade og/eller chokoladesauce, så har du Pære Belle Helene – en klassiker i det franske dessertkøkken.
Er du mest til at spise frugten naturelle, så er pære også genialt at bruge til morgenmad, på skyr, yoghurt eller chiagrød.
Hvornår er pære i sæson?
Danske pærer er i sæson fra september til januar, så det er en skøn frugt at spise i efterårsmånederne og helt ud på vinteren. De mest populære sorter er Clara Friis pæren, som knaser godt, og Conference pæren, som er blødere og saftigere. Begge disse dyrkes meget i Danmark og er typisk dem, som du finder i supermarkederne.