Parmesan eller Parmigiano-Reggiano som det kaldes på italiensk er en fast modnet ost, der er lavet på komælk. Den har en karakteristisk smuldrende konsistens, som den får på grund af lagringen af osten. Derudover tilfører parmesanosten en masse umami til retter. Parmesanost er mest kendt i pastaretter og risotto, men smager også skønt på fx grillede grøntsager. På denne side er alle mine opskrifter med parmesanost samlet.
Parmesanost
Opskrifter med parmesanost
Parmesanost kan bruges i et væld af retter. Osten er mest kendt i pastaretter og risotto. Prøv en klassisk pasta carbonara eller en skøn pasta med tomatsauce.
Hvis du lige som mig er vild med parmesanost i risotto, så må du bare prøve at lave en cremet tomatrisotto eller bygotto med fennikel og ramsløg. Det smager fantastisk.
Parmesanost er også en fantastisk smagsgiver til grøntsager. Revet parmesan på grillede majs er virkelig lækkert eller til bagte porrer med sennepsvinaigrette. Parmesanosten tilfører masser af umami til de sprøde grøntsager.
Til sidst så kommer vi vidst heller ikke udenom den klassiske basilikumspesto med masser af parmesan og den sprøde cæcar salat med kylling og brødcroutoner.