Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Laks

Pasta med laks og spinat

Pasta med laks og spinat i cremet sauce

vandbakkelser med laks og dild

Vandbakkelse med laksemousse

opskrift på spinatpandekager med laks-1

Spinatpandekager med laks, avocado og dilddressing

Lakserilette med varmrøget laks

Lakserilette med krydderurter og ristet rugbrød

Laksetærte med spinat og hytteost

Tærte med laks og spinat

Spinatvafler med røget laks

Spinatvafler med røget laks og avocado

Varmrøget laks med rygeostcreme

Varmrøget laks med rygeostcreme og squashsalat

« Forrige 1 2

Opskrifter med laks

Laks er en virkelig god råvare, da den er nem at tilberede, smager rigtig godt og kan spises både varm og kold. Det er også én af grundene til, at jeg er glad for retter med laks.

Når der skal laves lækker mad med fisk, er laks et rigtig godt valg. Der findes nemlig mange gode opskrifter med laks, som alle kan lave. Det kan være i grønne salater.

Mangler du et par idéer til nemme retter med laks, er laks i ovnen eller pasta med laks nogle gode bud, som du sagtens vil kunne lave på ingen tid.

Tilberedning af laks

Laks kan tilberedes og spises på mange måder. Du kan både få rå laks, som tatar, rimmet eller gravad laks, men også laks, der er tilberedt med varme, f.eks. dampet, grillet, bagt og røget laks (både varmrøget og koldrøget laks). Varmrøget laks med rygeostcreme er et godt eksempel på en nem opskrift med laks, som de fleste vil kunne lide. Det samme med en klassisk lakserilette.

Det gode ved laks er, at den i langt de fleste tilfælde er nem og hurtig at tilberede. Ønsker du hurtig og nem aftensmad med laks, er det derfor perfekt. Men det er den helt sikkert også dagen derpå, som en nem frokost.

Når du tilbereder laksen, skal du passe på ikke at sætte varmen for højt. Så vælg en lav temperatur, f.eks. omkring 120 grader i 25-30 minutter.

Udskæring af laks

Når du har købt en laks hos fiskehandleren, skal den fileteres (udskæres). Her kan du skære hele vejen igennem fisken og efterfølgende fjerne benene.

Først afskæller du laksen ved at skrabe med kniven fra halen og op mod hovedet og skærer efterfølgende et skråt snit langs med hovedet. Skær hele vejen gennem laksen og alle benene (langs med rygraden) helt ned til halen. Skær herefter tæt under de store ben fra brystkassen for at fjerne dem. Næste skridt er at fjerne fedt fra maven og rester af finnerne, samt at fjerne de små ben i midten laksefileten. Til sidst kan du også vælge at fjerne skindet på laksen ved at lægge fileten med skindsiden vendende nedad og skære ned og frem.

Herefter er det blot at skære laksen ud i de ønskede portionsstørrelser, som passer til den valgte opskrift på laks.

Om laks

Laks er nem at genkende på grund af den lyserøde farve, som den har, fra de dyr den spiser. Og så er laks uden tvivl ét af de mest populære valg, når der skal fisk på bordet. Den fede fisk er nemlig proppet med sunde fiskeolier og vitaminer, der er en essentiel byggesten for vores krop. Det er også derfor, at det anbefales at spise fisk flere gange om ugen.

Opbevaring af laks

Som med alt andet mad er det vigtigt, at du opbevarer laksen korrekt. En tilberedt laks skal opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i ca. 1-2 dage. En fersk laks skal opbevares så køligt som muligt (f.eks. den nederste hylde i køleskabet) og helst tilberedes på købsdagen. Endelig kan en laks også sagtens fryses ned. Men husk at tø den langsomt op i køleskabet og undgå at fryse laksen ned igen, hvis den allerede har været frosset.

Jeg håber, du synes godt om mine opskrifter med laks. Jeg har også andre gode opskrifter, hvis du har brug for inspiration til en forret eller hovedret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View

Maj 16

Open
Reklame 🥔 Cremet kartoffelsalat a la forår, skal der til, nu hvor temperaturen stiger. Ih hvor jeg elsker en god hjemmelavet kartoffelsalat, og i denne opskrift sætter jeg fokus på foråret med ærter, radiser og selvfølgelig lækre økologiske kartofler fra @groenbalance_official 💛

Opskrift kommer her, 4 personer: 
🥔750 g kartofler (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🥔80 g mayonnaise
🥔200 g creme fraiche 18%
🥔1 bundt purløg, finthakket
🥔6 radiser, skåret i skiver
🥔12 ærtebælge, pillet
🥔Salt og friskkværnet peber

Skær kartoflerne i mundrette stykker. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem herefter afkøle.
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche. Tilsæt purløg og smag til med salt og peber. 
Kom de afkølede kartoflerne i en skål med radiser og friske ærter. Vend forsigtigt alle i ingredienserne sammen. 
Kom kartoffelsalaten i en skål og pynt gerne med lidt mere purløg og ærter. 
Velbekomme! 
.

.

#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #kartoffelsalat #kartoffelsalatmedærter #kartoffelsalatmedradiser #sommersalat #sommermad #madblogger #marialottesdk #deldinmad #madpakkeideer #kartofler #kartoffelopskrift #ærter #radiser

marialottesdk

View

Maj 14

Open
Sprøde, knasende ostevafler 🧀🧇 De her vafler er SÅ lækre med fyld på: Jeg kan anbefale rucola, tomat, burrata og en god balsamicoglace. Men de er også lækre med fx skinke, spejlæg eller bacon. Eller de kan bruges som en sandwich med humus og grøntsager i 🌱

Find opskriften på marialottes.dk. 

PS. Har I også sådan et gammelt Tefal-jern her i familien? Det er min mor der ejer det her, som er over 30 år gammelt! 🤣🙊
.
.
.
#vaffel #ostevafler #vaflermedost #sprødeostevafler #sprødevafler #frokostvafler #marialottesdk #marialottes

marialottesdk

View

Maj 8

Open
En lynhurtig god quinoasalat med kikærter, som jeg lige har lyst til at dele med jer 🥗🥬 Husk at gem den, den er nemlig så god til froskost, aftensmad, til madpakken eller en lille picnic-tur 🌳🌼🐰

Det skal du bruge, 4 personer: 
200 g quinoa
1 dåse kikærter
½ stk agurk
50 g oliven
1 håndfuld friske koriander (eller bredbladet persille)
50 g feta

Tahindressing
60 g lys tahin
½ stk citron (saften)
1 fed hvidløg
1 spsk akaciehonning
salt og friskkværnet peber

1. Kog quinoa efter pakkens anvisning. Lad dem afkøle. 
2. Dræn kikærter og skyl dem godt. 
3. Skær agurk og oliven i mindre tern. Finhak koriander. 
4. Kom alle ingredienser i en skål. 
5. Dressing: Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. Pres et fed hvidløg i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 
6. Smag dressingen til med honning, salt samt friskkværnet peber og evt. lidt mere citronsaft eller efter behov.
7. Vend dressingen sammen med alle ingredienserne.
.
.
.
#quinoasalat #nemsalat #hverdagsmad #frokostsalat #nemsalat #hurtigmad #deldinmad #marialottesdk #madblogger #madplan #gørdetnemt #økologi #sundsalat #sundhed #proteiner #kikærter

marialottesdk

View

Maj 6

Open
Reklame 🍋 Sommeren er over os, og det er Løgismose koldskålen fra @nettodk også! Denne her (mormor)koldskål er på min top 3-favoritter, lige så længe jeg husker. Og jeg elsker at erstatte kammerjunkerere med bær og ✨koldskålscrunch✨ Har du prøvet det? Ellers KÆMPE anbefaling herfra! Hvad kommer du på?

Husk at gemme opskriften 🔖 

Crunch til 4 personer:
* 2 dl havregryn
* 1 dl mandler, grofthakket
* 2 spsk sirup
* 1 tsk vaniljesukker
* 1 nip salt
* 40 g smør, til stegning

1. Rør havregryn, mandler, sirup, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
2. Varm en pande op ved middel varme, kom smør på og lad det smelte. Tilsæt blandingen og rør det jævnligt i 5 minutter til det er lettere gyldent - pas på det ikke brænder på. 
3. Fordel på bageplade, beklædt med bagepapir. Lad det afkøle.
4. Anret koldskål i en skål og top med friske bær og koldskålscrunch. 
.
.
.
#nettodk #gørdetnemt #nemaftensmad #madplan #hvadskalvispiseiaften? #koldskål #Løgismosekoldskål #mormorkoldskål #sommerdessert #dessert #friskebær

marialottesdk

View

Apr 30

Open
Hurtigt & nemt ostebrød á la stop madspild 🍞 Forvandl et tørt og kedeligt brød til et lækkert brød med ost, hvidløgssmør og urter. Perfekt til sommermad, grillmad, tapas eller salater. 

Opskriften er på marialottes.dk (link i bio). Søg ‘ostebrød’ og det kommer frem. 
.
.
.
#ostebrød #osteopskrift #mad #marialottesdk #deldinmad #madblogger #stopmadspild #mindremadspild #madspild #stopspildafmad

marialottesdk

View

Apr 28

Open
Reklame 🥣🌱 Professorens grønne grød - min version. Denne her skål af grøn kærlighed er blevet en morgenmadsfavorit hos mig. Du kender nok professorens grønne grød, men den er altså ikke helt min kop te. Så nu har jeg lavet min egen version og brugt en masse grønt, gode fedtstoffer og sukkerfri mandeldrik fra @groenbalance_official 🙏🏼💚

Husk at gem opskriften 🔖 

Opskrift kommer her, til 1 stor portion: 
💚1/2 avocado
💚1/2 æble
💚1 banan
💚2 kugler frossen spinat
💚1/2 dl frosne edamamebønner
💚1 dl frossen blomkålsris
💚1/2 citron, saften
💚1 lille håndfuld pekannødder eller valnødder
💚2,5 dl sukkerfri mandeldrik (kan købes i MENY, SPAR, Min Købmand). 

1. Kom alle ingredienser I en blender. Blend til en cremet “grød”. 
2. Hæld i en skål og top med fx granola og bær.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #grøngrød #professorensgrønnegrød #sundmorgenmad #grønstart #grønsmoothie #grøngrød #smoothiebowl #grøntsager #mandeldrik
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required