Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Ingen resultater
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Laks

Laks har masser af smag og er nem at tilberede – endda på mange forskellige måder. Og så er laks selvfølgelig også utrolig sund, da den er fuld af fiskeolier, vitaminer og meget andet, som din krop har godt af. Der er derfor intet at sige til, at det er én af danskernes favoritter, når der skal fisk på spisebordet – og det skal der jo gerne flere gange om ugen.

Der findes mange gode opskrifter med laks, som er både nemme og enkle. Tag for eksempel ovnbagt laks med lækkert tilbehør, som er et godt valg til både hverdagens familiemåltid, eller når der er gæster en lørdag aften. Måske en klassiker som tærte med laks, som smager lækkert varm og kold. Eller en lækker lakserilette eller som fyld i en grøn salat.

Er du på udkig efter gode og nemme opskrifter med laks er der god inspiration at hente her på siden. Det gælder både forretter med laks, men også lækre hovedretter.

laksemuffins med butterdej og ricottacreme

Laksemuffins med butterdej og ricottacreme

opskrift på nem poke bowl med laks

Poke bowl med laks

Opskrift på sprødt rispapir med laksestykker

Friteret rispapir med laks

Sproed Kartoffelgalette til forret

Kartoffelgalette med pisket creme fraiche og laks

Agurkeruller

Agurkeruller med laks og flødeost

bagt laks i ovnen

Ovnbagt laks med citron og urter

Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager

Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager

laksetatar med avocado og agurk

Laksetatar med avocado

Ravioli med laks og hvidvinssauce

Ravioli med laks og hvidvinssauce

laksesalat med varmrøget laks

Varmrøget laksesalat

cremet spinatpasta med laks

Spinatpasta med laks og creme fraiche

Pasta med røget laks og dildpesto

Pasta med røget laks og dildpesto

1 2 Næste »

Opskrifter med laks

Laks er en virkelig god råvare, da den er nem at tilberede, smager rigtig godt og kan spises både varm og kold. Det er også én af grundene til, at jeg er glad for retter med laks.

Når der skal laves lækker mad med fisk, er laks et rigtig godt valg. Der findes nemlig mange gode opskrifter med laks, som alle kan lave. Det kan være i grønne salater.

Mangler du et par idéer til nemme retter med laks, er laks i ovnen eller pasta med laks nogle gode bud, som du sagtens vil kunne lave på ingen tid.

Tilberedning af laks

Laks kan tilberedes og spises på mange måder. Du kan både få rå laks, som tatar, rimmet eller gravad laks, men også laks, der er tilberedt med varme, f.eks. dampet, grillet, bagt og røget laks (både varmrøget og koldrøget laks). Varmrøget laks med rygeostcreme er et godt eksempel på en nem opskrift med laks, som de fleste vil kunne lide. Det samme med en klassisk lakserilette.

Det gode ved laks er, at den i langt de fleste tilfælde er nem og hurtig at tilberede. Ønsker du hurtig og nem aftensmad med laks, er det derfor perfekt. Men det er den helt sikkert også dagen derpå, som en nem frokost.

Når du tilbereder laksen, skal du passe på ikke at sætte varmen for højt. Så vælg en lav temperatur, f.eks. omkring 120 grader i 25-30 minutter.

Udskæring af laks

Når du har købt en laks hos fiskehandleren, skal den fileteres (udskæres). Her kan du skære hele vejen igennem fisken og efterfølgende fjerne benene.

Først afskæller du laksen ved at skrabe med kniven fra halen og op mod hovedet og skærer efterfølgende et skråt snit langs med hovedet. Skær hele vejen gennem laksen og alle benene (langs med rygraden) helt ned til halen. Skær herefter tæt under de store ben fra brystkassen for at fjerne dem. Næste skridt er at fjerne fedt fra maven og rester af finnerne, samt at fjerne de små ben i midten laksefileten. Til sidst kan du også vælge at fjerne skindet på laksen ved at lægge fileten med skindsiden vendende nedad og skære ned og frem.

Herefter er det blot at skære laksen ud i de ønskede portionsstørrelser, som passer til den valgte opskrift på laks.

Om laks

Laks er nem at genkende på grund af den lyserøde farve, som den har, fra de dyr den spiser. Og så er laks uden tvivl ét af de mest populære valg, når der skal fisk på bordet. Den fede fisk er nemlig proppet med sunde fiskeolier og vitaminer, der er en essentiel byggesten for vores krop. Det er også derfor, at det anbefales at spise fisk flere gange om ugen.

Opbevaring af laks

Som med alt andet mad er det vigtigt, at du opbevarer laksen korrekt. En tilberedt laks skal opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i ca. 1-2 dage. En fersk laks skal opbevares så køligt som muligt (f.eks. den nederste hylde i køleskabet) og helst tilberedes på købsdagen. Endelig kan en laks også sagtens fryses ned. Men husk at tø den langsomt op i køleskabet og undgå at fryse laksen ned igen, hvis den allerede har været frosset.

Jeg håber, du synes godt om mine opskrifter med laks. Jeg har også andre gode opskrifter, hvis du har brug for inspiration til en forret eller hovedret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 16

Open post by marialottesdk with ID 18065265008525068
Reklame for @valsemollen 🍫 Jeg har glædet mig til at vise mit bud Valsemøllens økologiske fødselsdagboller. Jeg giver dejen et choko-twist… så det bliver til de lækreste chokoladeboller 🥳🤎 Perfekte lune med et godt lag koldt tandsmør – for det skal der til, ikkesandt?!
Sådan gør du:
🍫 Følg opskriften på pakken fra Valsemøllen
🍫Tilsæt 80 g chokoladeknapper til dejen
🍫 Bag – og nyd!

Hvor nemt er det lige? Voila – hjemmebag på den hyggeligste måde 🫶

#Valsemøllen #Hjemmebag #Chokoladeboller #Nårduelskeratbage #Valsemøllenøkologi #bageglæde #chokoladeknapper #bollermedchokoladeknapper #deldinmad #efterårshygge

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 15

Open post by marialottesdk with ID 18196581793315986
Græskarsæsonen er igang! 🎃🎃🎃 Jeg har så mange opskrifter på min hjemmeside, hvis du mangler inspiration - søg efter “græskar” på Marialottes.dk og de vil alle komme frem 🧡 Her er blot nogle af dem! Har du nogle favoritter jeg må prøve? 
.
.
.
#græskar #græskarsuppe #græskaropskrifter #deldinmad #marialottesdk #hjemmelavetmad #pumpkin

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 9

Open post by marialottesdk with ID 17983859291908439
Reklame for @groenbalance_official 🍫☕️ Med gode råvarer får du et godt resultat. Prøv denne her varm chokolade, den er SÅ god - det er som at få et varm kram her i kulden! 😍👇🏻

Ingredienser, 2 personer: 
5 dl sødmælk
100 g mørk chokolade
1 spsk sukker
1 spsk kakaopulver
1,5 dl piskefløde (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)

Sådan gør du
Kom mælk i en lille gryde - varm op til lige under kogepunktet.
Hak chokolade fint. Tag 10-15 g til anretningen. 
Tag gryden af varmen. Kom mørk chokolade, sukker samt kakaopulver i. Lad det smelte sammen. 
Pisk fløde til en let flødeskum.
Kom den varme chokolade i to kopper, top med flødeskum og lidt ekstra hakket mørk chokolade.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #varmchokolade #fløde #piskefløde #varmchokolademedflødeskum #efterårshygge #varmkakao #chokolade #deldinmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 1

Open post by marialottesdk with ID 17904151344124976
Reklame for @groenbalance_official 🍄‍🟫🍝🥓 Hvis du elsker en god cremet pastaret med masser af smag, så gem denne her opskrift på fløde-pasta med svampe, bacon og timian! Du kan bruge den pasta du foretrækker, men Grøn Balance’s økologisk spaghetti har et god bid! På 20 minutter har du mad 😍

Ingredienser, 4 personer: 
* 300 g spaghetti (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
* 1 spsk olivenolie
* 3 stilke frisk timian, fintsnittet
* 200 g bacon i tern
* 2 store skalotteløg, finthakket
* 200 g brune champignon, skåret i skiver
* 1/2 dl hvidvin eller hvidvinseddike
* 2 dl piskefløde
* Salt og friskkværnet peber
* 1 håndfuld ruccola
* Parmesan

Sådan gør du
1. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Gem ½ dl af pastavandet.
2. Kom lidt olivenolie på en varm pande og steg timian og bacon til gyldent. 
3. Kom løg og svampe på panden, og steg ved høj varme, indtil svampene er svundet. Kom hvidvin/eddike på og lad det fordampe et par minutter. 
4. Tilsæt piskefløde og lidt pastavand. Lad saucen simre et par minutter og smag til med salt, og peber. 
5. Vend den kogte spaghetti i saucen. Vend en god håndfuld ruccola med og servér med revet parmesan på toppen.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #flødepasta #hverdagsmad #pastamedsvampe #svampepasta #pastamedfløde #pastamedbacon #spaghetti #aftensmad #deldinmad #madblogger #nemaftensmad #hverdagsmad #nempastaret #pastaret

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 30

Open post by marialottesdk with ID 18080069765510870
Proteinrig tærte med chorizo og hytteost 🥧🧀🥚 En god og nem tærte der smager af meget med et højere proteinindhold, takket være både hytteost og æg i fyldet. Hytteosten giver en let og luftig konsistens, som komplementerer chorizoens krydrede dybde. Du kan erstatte gulerødder med fx kartofler, andre rodfrugter eller grønt som broccoli osv. 

Søg ‘tærte med chorizo’ på marialottes.dk. 

Med en god tærte går man bare aldrig galt i byen, vel? Det redder virkelig tit vores hverdage herhjemme! Du kan nemt lave bunden selv eller købe dig til en ☺️✌🏼
.
.
.
#tærtedej #tærte #hjemmelavettærte #hverdagsmad #nemhverdagsmad #deldinmad #marialottesdk #madinspiration #madblogger #madpakkeideer #madplan #nemaftensmad #aftensmad #aftensmadinspiration #chorizo #hytteost

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 25

Open post by marialottesdk with ID 18097641220644932
Reklame for @groenbalance_official 🫛 Synes du det kan være svært at lave noget spændende med grønne bønner? Så se med her. Jeg har nemlig lavet en skøn salat på 10 minutter med frosne fine bønner fra Grøn Balance, som er vendt i den lækreste grønne urtedressing. Prøv den, det er SÅ nemt og godt! 😍💚👇🏻

Ingredienser, 4 personer: 
450 g frosne fine bønner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld purløg
1 håndfuld estragon
1,5 håndfuld cashewnødder
1 stor spsk. creme fraiche 38%
1 spsk vand
Saft fra 1 citron
Salt og friskkværnet peber

1. Kom hurtigt bønnerne i kogende vand med lidt salt. Skyl herefter i koldt vand og kom dem i en skål. 
2. Blend basilikum, purløg, estragon, 1 håndfuld cashewnødder, creme fraiche, vand, citron samt salt og peber i en blender. Vend sammen med bønnerne og servér. 
3. Top med lidt flere finthakkede cashewnødder og basilikum/andre krydderurter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #bønnesalat #grønnebønner #hurtigsalat #tilbehørtilaftensmaden #grønsalat #grønservering #vegetarisk #deldinmad #hverdagsmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required