Hot honey pizza

Hot honey pizza er den perfekte kombination af sødt, salt og spicy – en smagseksplosion, der har taget pizzaelskere med storm. Du kan lave denne pizza som en slags mini-pizzaer, som vi har gjort, eller du kan lave dem på klassisk vis.
Disse pizzaer med sprød bund, smeltet mozzarella, krydret pepperoni og en sødlig-stærk honningsauce er blevet en moderne klassiker. Hvis du endnu ikke har smagt en hot honey pizza, så er det på tide!

Hot honey pizza
Ingredients
Pizzadej
- 200 ml vand
- 6 g gær
- 300 g Tipo 00 hvedemel
- 6 g flagesalt
Fyld
- 200 g pizzasauce
- 80 g pepperoni
- 1 stk mozzarellakugle
Hot honey sauce
- 200 g honning
- 2 spsk chiliflager*
- 15 g hvidvinseddike*
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
Pizzadej
- Kom vand, ca. 28 grader, i en røreskål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen i 8 minutter ved medium hastighed. I det sidste minut skrues der op på fuld hastighed, og i de sidste 20 sekunder tilsættes salt.
- Vend dejen ud på et bord og del dejen i 4. Form hver dej til en kugle, drys mel på toppen og dæk til med et klæde. Lad dejene hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Hot honey sauce
- Kom honning, chiliflager og hvidvinseddike i en lille gryde. Giv det et hurtigt opkog, og skru derefter ned. Lad det småsimre et par minutter, så honningen kan trække smag fra chiliflagerne. Lad blandingen køle en smule af, inden den hældes på glas.
Hot honey pizza
- Forvarm ovnen på 250 grader, varmluft – gerne mere hvis din ovn kan. Læg også gerne et bagestål ind, hvis du har.
- Form pizzaerne med hænderne. Kom 2 spsk pizzasauce på hver pizza, top med brudstykker af mozzarella og pepperoni. Bag dem i ca. 8-10 minutter, til dejen er gylden og sprød.
- Top med hot honey og servér.
Opskrift på hot honey pizza
Hvis du elsker at eksperimentere i køkkenet og prøve nye smagskombinationer, så vil denne opskrift på hot honey pizza helt sikkert imponere dig. Det er en pizza, der leger med kontraster – den krydrede pepperoni, den cremede mozzarella og den søde, men stærke hot honey sauce giver en helt unik smagsoplevelse.
Til bunden har jeg taget udgangspunkt i min opskrift på pizzadej, som giver den bedste sprøde bund der er saftig. Du kan købe dig til en tomatsauce, men du kan også lave din egen pizzasauce virkelig hurtigt.
Den hemmelige ingrediens er selvfølgelig hot honey sauce, som laves af honning, chiliflager og en smule eddike. Når den hældes over den friskbagte pizza, trænger dens varme og sødme ned i fyldet og giver en uimodståelig balance mellem stærkt og sødt. Jeg lover dig, at det er godt!
De er perfekte som madpakke, til en skovtur eller bare til aftensmad.

En amerikansk pizza med pepperoni og hot honey sauce
Første gang jeg smagte en hot honey pizza var på ‘Another Pizza’ i København, og jeg var solgt med det samme. Kombinationen af den sprøde skorpe, spicy pepperoni og den karameliserede honningsmag var noget helt særligt. Jeg måtte derfor straks hjem og eksperimentere, og jeg var heldig at min veninde Frederikke var med på idéen.
Denne pizza stammer fra USA, hvor hot honey sauce længe har været populær som en topping til alt fra kylling til pizza. Den giver et lækkert twist til den klassiske pepperonipizza og gør den både mere spændende og vanedannende. Er du klar til at prøve en ny favorit? Bag din egen hot honey pizza derhjemme og smag selv, hvorfor denne kombination har taget verden med storm!
