Bailey islagkage
Hvis du elsker smagen af et godt glas Bailey, så går denne opskrift på hjemmelavet Bailey islagkage ud til dig!
Min hjemmelavet islagkage med Bailey er en lækker dessert med nøddebund, som toppes af en hjemmelavet Bailey is. Det bliver simpelthen ikke bedre. Til en særlig anledning eller en hyggelig aften med mennesker du holder af.
Den bedste islagkage med Bailey smag – perfekt til gæster!
Denne Bailey islagkage med nøddebund er cremet og blød, den er intens og utrolig velsmagende. Det er altså hvad jeg kalder et sikkert hit til gæster og alle andre lejligheder. Den kan passende forberedes dagen før, den skal spises. På den måde kan du koncentrere dig om den mad, der ellers skal serveres, og når det så er tid til dessert, hive et gigantisk es ud af ærmet.
Opskrift på Bailey islagkage med nøddebund
Opskriften er en nem opskrift på lækker hjemmelavet islagkage, hvor isen smager af Bailey’s og bunden laves med hasselnødder. Opskriften består altså af to dele: Nøddebund og Bailey is.
Nøddebunden laves med hakkede hasselnødder, sukker og æggehvider og skal bages i ovnen.
Til isen skal man bruge kaffe, cognac og kahlua for at få den lækre smag af Bailey frem. Man skal desuden bruge en ismaskine til at lave isen, så den bliver dejlig cremet og blød.
Når du har både bund og is klar, smører du isen oven på bunden og sætter den på frys indtil isen har sat sig, og så har du en lækker bailey islagkage med nøddebund klar til servering.
Bailey islagkage
Ingredienser
Bund
- 200 g hasselnødder*
- 175 g sukker
- 4 stk æggehvider
- 20 g smør
Bailey is
- 500 ml sødmælk
- 500 ml fløde
- 8 stk æggeblommer
- 150 g sukker
- 15 g instant kaffe
- 100 ml cognac
- 60 ml kahlua
Noter
- Tip! Du kan sagtens udelade sauce + nougat, og i stedet hakke lidt mørk chokolade og servere til. Eller komme en kugle i varm kaffe.
Fremgangsmåde
Bund
- Tænd ovnen på 175°, varmluft.
- Kom hasselnødder i en foodprocessor eller minihakker, og blend dem mellem-fint.
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk yderligere kraftigt, til hviderne er helt stive. Vend de hakkede hasselnødder i æggehviderne.
- Smør en springform med en diameter på 22-24 cm med smør, drys lidt sukker i bunden samt op ad kanterne hvor smørret sidder. Kom massen i formen og bag bunden i ca. 20-25 minutter.
- Lad herefter bunden køle helt af i formen.
Bailey is
- Kom sødmælk og fløde i en mellemstor-gryde og bring det til under kogepunktet – lige under 100°C. Tag massen af blusset, og lad det afkøle i ca. 5 minutter.
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
- Kom et par spiseskeer af den varme mælke-fløde-blanding ned i skålen med æggesnaps, og rør det sammen. Kom den resterende varme blanding i æggesnapsen, i under kraftig piskning.
- Hæld hele den sammenpiskede blanding tilbage i gryden og rør Instant kaffepulver, cognac og kahlua i massen. Varm hele massen op til ca. 82°C ved lav varme, så det ikke brænder på! Rør jævnligt i gryden undervejs, her bruger jeg altid en dejskraber.
- Køl ismassen ned, gerne i køleskabet, minimum 2-3 timer – helst i flere timer, så den er helt kold! Når ismassen er kølet ned, er den klar til at blive kørt på ismaskinen.
- Kør ismassen på maskinen til den er klar og cremet.
- Fordel ismassen ovenpå bunden, og hele islagkagen på frys i minimum 6-8 timer par timer til den har sat sig – men helst til næste dag.
Gode tips til Bailey islagkage
Sådan en islagkage med bailey kan enten skæres i portionsanrettede stykker inden den fryses ned, eller du kan skære den direkte fra frost med en skarp kniv, når den skal spises.
Der er nok til 8 personer, måske endda 10, da kagen er intens i smagen, så man behøver ikke store stykker.
Hvis du er lige så vild med hjemmelavet is og isdesserter som mig, så finder du mange flere gode opskrifter på hjemmelavet is på bloggen.