Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager
Laksebowl er en nem og lækker ret, der kan tilberedes på under en time. Denne opskrift på laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager er en sund og smagfuld måde at få masser af proteiner og grøntsager på. Laksebowl serveres typisk med en dressing eller sauce, og i denne opskrift anvendes en skøn soyadressing, der passer perfekt til rettens øvrige ingredienser.
Laksebowl er en af mine yndlingsretter, da den er både enkel at lave og smager fantastisk. Det er en farverig salat, der er perfekt til en hyggelig middag med venner og familie. Denne ret er også en sund og nærende mulighed, da den er fyldt med lækre ingredienser, der giver en masse vitaminer og mineraler.
Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager
Ingredienser
Bagt laks
- 400 g laksefileter
- 30 g olivenolie*
- 30 g sesam*
- ½ stk lime (saften)
Salat
- 200 g ris
- ½ stk agurk
- 2 stk forårsløg
- 50 g sukkerærter
- 40 g edamame bønner
Soyadressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 tsk soyasauce*
- 1 tsk agavesirup*
- 1 tsk Siracha
- ½ stk lime (saften)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150 grader, varmluft.
- Kom laksefileterne i et ildfast fad, og pensl med lidt olivenolie på toppen af fileterne. Drys med sesam, til al laks er dækket.
- Sæt laksen i ovnen og bag den i ca. 13 minutter, og kom herefter limesaft.
- Kog ris efter pakkens anvisning, og lad dem afkøle.
- Snit agurk, forårsløg og sugarsnaps fint i fine strimler. Vend det hele let sammen.
- Rør alle ingredienser sammen til en soyadressingen.
- Anret de kogte ris i en dyb tallerken, top med brudstykker af laks og salaten. Servér med soyadressingen.
Laksebowl: En nem og sund opskrift til en hektisk hverdag
Er du på udkig efter en nem og sund opskrift til en travl hverdag? Så er laksebowl lige noget for dig! Denne ret er både lækker og nem at lave, og den er fyldt med sunde og nærende ingredienser. Laksebowl er desuden en yderst fleksibel ret, da den kan tilpasses efter dine præferencer og smagsløg.
Laksebowl er også en perfekt mulighed for at bruge rester fra køleskabet og undgå madspild!
Læs også:
Hvis du elsker laks, så kan du finde endnu flere lækre opskrifter med laks lige her.
For at lave laksebowl skal du blot følge disse trin: Kog risene, bag laksen, og skær grøntsagerne i passende størrelser. Herefter kan du blande alle ingredienserne sammen i en stor skål, og så er din laksebowl klar til servering!
Du kan vælge at tilføje dressinger eller saucer efter eget valg for at give retten ekstra smag og kant. Jeg har lavet en skøn soyadressing, som passer perfekt til.
Laksebowl med bagt laks – et godt tip!
Denne laksebowl er med bagt laks, som er drysset med sesamfrø. Det er utrolig nemt at lave bagt laks, og det eneste du skal være opmærksom på er, at den ikke får for lang tid i ovnen. Laks må nemlig ikke blive bagt for længe, da det så kan blive tørt.
Jeg bagte min laks i ovnen i præcis 13 minutter, og her var den perfekt tilberedt. Men hold gerne øje undervejs, da tykkelse på laksefileter kan variere.