Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Spidskål

Spidskål er en fantastisk kål på grund af dens mildhed. Her nedenfor har jeg samlet alle mine opskrifter med spidskål. Det er en kåltype som de fleste kan lide, så det er bare om at bruge den i alverdens retter. Jeg håber du vil lade dig inspirere af de mange retter og opskrifter med spidskål, til både frokost, aftensmad eller blot som tilbehør.

Læs også: Opskrifter på sprøde salater med kål

Green goddess kartoffelsalat

Green goddess kartoffelsalat

Green Goddess salat uden avocado

Green goddess salat

opskrift på nem poke bowl med laks

Poke bowl med laks

bagt spidskål

Bagt spidskål med pesto og Parmesan

Salat med hytteost

Salat med hytteost, quinoa og spidskål

glasnudelsalat-med-rejer

Glasnudelsalat med rejer, avocado og edamame bønner

Selleriburger med knoldselleri

Selleriburger med coleslaw og bacon-relish

bedste madvafler med rugmel

Rugvafler med kylling og avocado

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Grillet spidskål med parmesan og pesto

Skøn salat med søde kartofler og feta

Salat med søde kartofler og feta

nemme wraps af kål

Spidskålswrap med kylling

Vegetariske kålwraps med pikanthummus

Vegetariske kålwraps med pikanthummus

1 2 3 Næste »

Opskrifter med spidskål

Spidskål er fantastisk kålsort, på grund af dens milde smag. Spidskål kan tilberedes på mange forskellige måder. Fjern de yderste blade og halvér kålhovedet så du har to halve – derefter kan gå igang med alverdens skønne opskrifter. Du kan bage spidskålet med urter, lave stegt spidskål, dampe spidskålen, grillen det på en sommeraften eller snitte spidskålen i tynde strimler til spændende og sprøde salater. Både simple salater, men også i asiatiske mad er spidskål lækkert.

Spidskål er perfekt som hovedingrediens til en lækker og sprød salat – både i sommermånederne og efteråret, hvor spidskål er i sæson. Du kan tilpasse med årstidens frugter og bær, og vende med en skøn dressing der passer til. Spidskålssalater er nemlig altid lækkert som tilbehør og en dejlig grøntsag i mange opskrifter.

Spidskål går godt i sammenspil med andre grøntsager samt kødudskæringer. Spidskål er derfor også fantastisk som alternativ til salat i fx lækre wraps, sandwich eller pitbrød. I mange tilfælde kan du også erstatte hvidkål med spidskål. Sammen med spejlæg eller pocheret æg, har du desuden en simpel frokost.

Om spidskål

Spidskål er en genkendelig kålvariant, med dens kegleformet facon. Den er god i rå form eller tilberedt. Spidskål findes i to varinater: Lilla/rød spidskål og det mest velkendte, grønne.

Spidskål er rig på C vitamin – dog ikke i lige så høj grad som fx hvidkål. Men det er mindre kraftigt i smagen, hvorfor det kan noget andet.

Sæson for spidskål

Det er oplagt at lave mad med spidskål, når det er i sæson. Spidskål er i sæson fra juni til oktober, hvilket betyder vi har mange måneder til at nyde den sprøde sommerkål. Når det er i sæson har spidskålen også flere vitaminer i sig, hvilket betyder det er endnu mere sundt at spise i sæson.

Holdbarhed for spidskål

Spidskål kan opbevares i køleskabet hvor det har den bedste holdbarhed. Kom spidskål i en tætsluttende beholder eller plastikpose, så kan det holde sig i op til 3 uger. Du kan også passende snitte det fint og komme i poser til en uge ad gangen, for at spare tid. På den måde gør du det også nemmere for dig selv at forberede til spidskålsopskrifterne.

Gode tips til tilberedning af spidskål

  • Fintsnittet spidskål er lækkert som fyld i supper og gryderetter
  • Vedlæg hårde krydderurter og hvidløg når du steger eller bager spidskål, så du arbejder mere smag ind i kålen
  • Fintsnittet spidskål passer godt med hakket oksekød, hakket kyllingekød eller svinekød, stegt på panden med krydderier som fx karry
  • Fintsnittet spidskål er skønt i salater med fx nødder og kerner samt årstidens frugter og bær, prøv fx en spidskålssalat med æbler.
  • Du kan fermentere med spidskål og lave sauerkraut.

Spidskål er genialt tilbehør, da den både er nem at lave – og samtidig er kålen jo super sund.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jul 8

Open post by marialottesdk with ID 18143497774394868
Min lille pige er fyldt 2 år🥹🇩🇰🎂

Vi fejrede med en talkage herhjemme og en “is”-vaffel til uddeling i vuggestuen 🍦💜 Begge dele var et hit – og den sukkerfri vaffelis var især populær hos de små hænder i vuggestuen 🌸🍉 Begge opskrifter kan du finde på marialottes.dk nu. 

Perfekt til fødselsdag i institutionen uden sukker, men med masser af fest og farver 🇩🇰✨Vi lavede den også til hendes fødselsdag i haven for familien, hvor de små kunne smovse den. 
.
.
.
#uddelingivuggestue #vuggestuefødselsdag #fødselsdaguden #nulsukker #talkage #isvaffel #sunduddeling #vuggestueliv #børnefødselsdag #marialottesdk #deldinmad #børnefødselsdag #fødselsdagshygge

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jul 1

Open post by marialottesdk with ID 18486671905064188
Reklame for @nettodk 🥐🍅 Up-side-down butterdejstærter med tomat, cheddar, oliven & pinjekerner 🍅🥐 Den perfekte lille sommer-snack til tapasbordet, picnickurven eller bare fordi 🧡 
Sprød butterdej, smeltet ost, søde tomater og salte oliven – det bliver ikke nemmere. Brug en færdiglavet butterdejbund fra serien ‘næmt’ i Netto og du er allerede halvvejs! 

Opskrift (giver ca. 8 små tærter):
* 1 rulle færdig butterdej
* Olivenolie
* En lille håndfuld pinjekerner
* 15 cherrytomater, skåret i skiver
* En håndfuld oliven, skåret i skiver 
* Frisk timian eller oregano
* 100 g revet cheddar
* salt & peber
* Basilikum til pynt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°C, varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Fordel olivenolie i 10 små bunker, kom lidt pinjekerner ovenpå. Dernært tomat, oliven, krydderurter, ost, salt og peber - én gruppe pr. tærte.
Skær butterdejen i kvadrater og læg dem ovenpå fyldet. Tryk let i kanten med en gaffel. 
Bag i ca. 10-12 min, til butterdejen er gylden og sprød.
Vend dem forsigtigt med en paletkniv og server lune eller afkølede og pynt af med frisk basilikum. 

✨ Tip: De kan også laves med andre grøntsager – prøv fx squash eller karamelliserede løg!

#nettodk #nemaftensmad #madplan#hvadskalvispiseiaften? #gørdetnemt #upsideDownTærter #butterdej #nemmad  #sommermad #tapas

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 22

Open post by marialottesdk with ID 18053813090600342
En lille mini-(mad)guide til Lucca 🇮🇹🍝

Hjemvendt fra skønne Lucca. Her vil jeg gerne hen igen. Men ikke en ferie, uden at jagte de gode spiseoplevelser. Jeg elsker selv sådanne opslag med små tips, så her får du min: 

• En god håndfuld kvalitetsråvarer og specialteter hos Antica Bottega di Prospero
• Simpel, lokalt og godt hos Trattoria Rusticanella 2 da Luca
• Vi nåede ikke derhen, men ville SÅ gerne have besøgt @gigitrattoria
•Hvis du vil prøve Bistecca 🥩, så er det hos @lostedilucca du skal tage hen. Ps. Så sødt personale! 
• Man skal booke bord på @sottosotto_ristorantino, hvis man vil sidde og kigge på mennesker på en plads midt i Lucca og spise god tiramisu 
• Lækre pastaretter i lange baner hos Trattoria da Giulio - få bord udenfor!
• Lækre is hos Gelateria Veneta, særligt hasselnød er god! Og prøv de små Cornetto is med pistacie! 
• En gemt perle, med den hyggeligste baggård. Vildeste afternoon-tea sted med italienske (flotte) kager & god kaffe. Find det hos Caffè Santa Zita - Biscotteria In Lucca. 

Jeg skal helt sikkert derhen igen, så er der noget du kan anbefale til listen✨ Noget som andre også kan bruge? 🌞♥️🥐
.
.
.
#lucca #visitlucca #guidelucca #luccaguide #luccaitalia #CaffèSantaZita #icecream #guidetillucca #italyguide

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 15

Open post by marialottesdk with ID 17987912345816881
Vejret kalder på farverige salater, ikke? 🥬🥗🫜🍅🫛🌞🤍 Du kan finde over 100 forskellige på Marialottes.dk, hvis du mangler inspiration. God sommeraften 💛

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Jun 8

Open post by marialottesdk with ID 18087625876577961
Et sund(ere) bananbrød uden sukker (og gluten) + et godt tip til dig! 🍌🍞 Lavet med havregryn, for ekstra fibre og så smager det bare mega godt! Og et helt svampet. Du kan komme chokolade i eller nødder. Chokolade kan klart anbefales 🍫😛

Et kæmpe tip: Steg bananerne i smør inden, så de bliver dejligt karamelliserede - banansmagen bliver mere fremtrædende og det smager VILDT GODT! 🍌

🍌2 bananer
🍌1 spsk smør, til stegning
🍌2 stk æg
🍌75 g havregryn
🍌1 tsk bagepulver
🍌50 ml mælk
🍌½ tsk vaniljepulver
🍌et nip salt
🍌50 g mørk chokolade, hakket

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en gaffel til at mose bananerne. Steg det på en pande, under omring i 3 minutter, i smør der bruser lidt op. 
2.  Kom æg, havregryn, bagepulver, mælk, vaniljepulver og salt i en skål. Blend det hele sammen. Vend de karammeliserede bananer i. Vend også hakket chokolade i. 
3. Kom dejen i en smurt form eller med bagepapir. Bruger du ikke silikoneforme, skal de smøres med lidt olie, inden massen hældes i. 
4. Bages i ca. 35 minutter. 
.
.
.
#bananbrød #sundtbananbrød #sukkerfri #sundkage #nemkage #marialottesdk #deldinmad #madblogger #banan #chokolade #sundopskrift #rigtigmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Maj 27

Open post by marialottesdk with ID 18016293371711095
Reklame 🍋 Dét her må være sommerens dessert. Kender du Lemon posset? Det er den lækreste (OG NEMMESTE) dessert med smag af citrus. Jeg har brugt @groenbalance_official’s økologiske citroner til at lave den, og det er så forfriskende og lækkert. Du MÅ prøve den, hvis du elsker citron. ✨👏🏼💛

Opskriften kommer her, 4-6 personer:
🍋3 økologiske citroner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand).
🍋1 vaniljestang
🍋90 g sukker
🍋2 dl piskefløde
🍋citronskal

Halver citronerne på langs. Skrab kødet ud og pres det gennem en si. Brug 1/2 dl og gem resten, fx til citronvand💦

Flæk vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. 

Kom sukker og piskefløde i en gryde, og lad det kort komme op at koge - pas på det ikke brænder på. 

Tag gryden fra og kom 1/2 dl citronsaft i. Kom evt. også lidt citronskal i efter behov - smager dejligt. 

Hæld citroncremen i de udhulede citron, og sæt på køl i minimum 4 timer - gerne natten over. Sørg for at sætte dem tæt, så de kan støtte sig op ad hinanden, så de ikke vælter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #lemonposset #lemon #citron #sommerdessert #sommer #madblogger #marialottesdk #deldinmad #økologiskecitroner #økolover #øko
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required