Kerneboller – koldhævede

Grove koldhævede kerneboller

Grove koldhævede kerneboller er aldrig dårligt at starte dagen ud på – generelt faktisk bare boller med smør til morgenmad, og dertil en god kop kaffe ved siden af. Ost og marmelade er heller ikke dårligt ovenpå sådan en nybagt bolle, der stadig er lidt lun efter den kommer ud af ovnen. 

Hjemmebagte boller med kerner er altså helt perfekte på morgenbordet – alle ugens dage. Og du kan jo med fordel bage dobbelt portion, så du har til fryseren.

Grove koldhævede kerneboller

Kerneboller

Grove koldhævede kerneboller er nemme at lave og skal sætte over natten før. Få opskriften her, på super lækre hjemmebagte kerneboller.
4,07 fra 16 stemmer
Antal: 10 Boller
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid12 timer
I alt12 timer 30 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i koldt vand, indtil det er opløst. Tilsæt salt og olie.
  • Tilsæt først det grove mel lidt ad gangen lidt, derefter hvedemel samt kernerne. 
  • Ælt godt – ca. 10 min på røremaskine, hvis du har en. Ellers i hånden, indtil massen har samlet sig og slipper kanterne på skålen. Dejen skal være lidt klistret og halvvåd.
  • Lad dejen hæve natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden.

Dagen efter

  • Tænd ovnen på 200°, varmluft.
  • Tag dejen ud af køleskabet. Gør en bageplade med bagepapir klar og brug en ske til at lave dej-klatter og læg dem på papiret.
  • Pensl bollerne med lidt vand og drys bollerne med lidt ekstra kerner. 
  • Bag bollerne i 20 minutter, i midten i en forvarmet ovn.
  • Lad dem afkøle på en bagerist.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på de bedste kerneboller

Bollerne er meget simple at lave, og så har de god struktur i form af de mange kerner. Du kan bruge præcis de kerner du foretrækker mig, men brug alligevel de afmålte mængder.

Hvis du er mere glad for fx græskarkerner frem for solsikkekerner, kan du sagen erstatte dem i opskriften. Alle kerner er super sunde, da de er spækket med gode fedtstoffer.

Derudover er det meget simpelt at bage disse koldhævede kernerboller, og dejen består kun af gær, vand, lidt olivenolie, salt, hvedemel, fuldkornsmel og så kerner efter ønske. Jeg lader dejen koldhæve i ca. 12 timer og former dem med en ske, og påfører dem på en bageplade.

Grove koldhævede kerneboller

Disse koldhævede grovboller, er simpelthen de nemmeste at lave. Aftenen før, sættes dejen nemlig bare over og derefter skal den på køl. Næste dag har du boller, helt uden at dejen skal æltes eller efterhæve. Bollerne skal bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem, og så direkte i ovnen. SÅ nemt! Du kan selvfølgelig også forme dem lidt mere, men jeg kan bare godt lide det “rustikke udtryk”.

Grove koldhævede kerneboller

Brug opskriften på kerneboller til brød

Hvis du hellere vil lave de sunde kerneboller om til et brød eller to lange flutes kan du sagtens. Det er meget nemt, fordi i stedet for at forme dejen næste morgen/dag til boller, så er det bare at forme et par brød i stedet for. Eller ét stort brød.

Du kan også bruge en 5 kornsblanding til dit brød, hvis du har sådan en pakke liggende. Så længe du holder dig til de afmålte mængder, så burde det være fint.

Flere gode opskrifter på koldhævede boller

Vil du hellere have boller uden kerner, så skal du tage et kig på min yndlings opskrift på koldhævede boller med havregryn – de er virkelig lækre, nemme og dejlige svampede. De er en af mine yndlingsboller, når jeg ikke “trænger” til så mange kerner. Men skal det være boller, hvor der er andre kerner i, så er disse grovboller med græskarkerner måske lige noget for dig!

Er du til gengæld mere på udkig efter en opskrift på boller som du kan lave på to timer? Så skal du helst sikkert tjekke disse hjemmebagte boller ud, som er super nemme og luftige.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
4,07 from 16 votes (15 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments