Cheesecake med havtorn og skyr

Cheesecake med havtorn og skyr

Den lækreste cheesecake med havtorn og skyr har netop ramt min hjemmeside. Jeg har faktisk først fået øjnene op for cheesecake i år. Ja, jeg er godt klar over at der er noget helt galt på øverste etage. Det smager jo seriøst alt for lækkert!

Jeg har sidenhen fået lavet mig nogle stykker med blandt andet appelsin-gelé på toppen. Det fungerede ret godt, men da jeg synes det er en halv-sød kage i sig selv, vil jeg gerne bryde med noget mere syrligt. Dette er tilfældet her, med havtorn, som både har det bitre og det syrlige gemt i sig.

Cheesecake med havtorn og skyr

Cheesecake med havtorn og skyr

Cheesecake med havtorn og skyr, smager skønt. Her får du opskriften på en enkel dessert, på en cheesecake med skyr og mindre sukker.
4 fra 4 stemmer
Antal: 8 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse9 timer
I alt9 timer 20 minutter

Ingredienser

Bunden

  • 100 g fuldkornskiks
  • 75 g smør

Ostecreme

  • 500 g vaniljeskyr
  • 200 g flødeost
  • 0,5 stk citron
  • 2 spsk havtornpulver
  • 10 g flormelis
  • 3 stk husblas
  • 1 stk citron

Havtorngelé

  • 80 g havtorn
  • 70 g sukker
  • 100 ml vand
  • 2 stk husblas

Fremgangsmåde

Bunden

  • Knus kiksene godt, brug evt. en blender.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Rør kiks sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepair og pres kiksemassen heri, så hele bunden er dækket.
  • Stil på køl mens du forberede ostemassen.

Ostecreme

  • Rør skyr, flødeost, citronskal, havtornpulver og flormelis sammen.
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Tryk herefter væsken ud.
  • Find en gryde frem og varm husblassen op, sammen med citronsaft ved svag varme, således det ikke koger. Lad det afkøle et par minutter.
  • Tilsæt husblassen til ostecremen under konstant omrøring så det ikke skiller.
  • Fordel massen på din kiksebund i springformen og stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2-3 timer, til ostecremen stivner og har sat sig.

Havtorngelé

  • Udbød husblas i vand i 10 minutter, mens havtorn koges.
  • Kog havtorn op med sukker og vand, til de er “møre”, så du kan mase dem sammen med en gaffel. Find en sigte og si massen til du får ren havtornsaft. 
  • Mas vandet fra husblas og smelt det i havtornsaften. Lad havtorngeléen køle af, inden den skal fordeles over cheesecaken. Sæt hele kagen på køl, i mindst 6 timer. GERNE natten over.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Cheesecake med havtorn og skyr

Opskrift på cheesecake med havtorn

Jeg lavede denne cheesecake for mine veninder til min fødselsdag tilbage i februar sammen med disse sunde snickers og koldhævede boller med havregryn til om eftermiddagen. Jeg skrev opskriften ned, men jeg har helt glemt at få delt den med Jer – tiden flyver jo… Men nu var det vist på tide. Opskriften er ret simpel at lave, da den ikke skal bages – der skal blot lidt køleskabsplads til.

En sund opskrift på cheesecake med skyr

Cheesecaken er med fuldkornsbund og skyr i stedet for fløde eller fuldfed cremefraiche, så den ikke virker knap så tung. Det fungerede rigtig godt! Jeg håber I kan lide opskriften.

Er du mere til en helt klassisk cheesecake, så vil jeg lige slå et slag for denne hindbær cheesecake. Den er ikke med skyr, men fløde. Smager virkelig herligt, og er jo tilmed virkelig smuk.

Cheesecake med havtorn og skyr
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
4 from 4 votes (4 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments