Ovnbagte tomater med krydderurter
Ovnbagte tomater – jeg elsker det! Jeg er ikke den største rå-tomat-spiser, men så snart de er tilberedte som her, kan jeg næsten ikke få nok af de små røde tomater. Jeg kan sagtens bare guffe dem i mig, som en snack hvis jeg lige opdager dem i køleskabet.
De her langtidsbagte tomater er så nemme at lave, og de fortjener altså lidt mere opmærksomhed, efter min mening. Er jeg den eneste der har det sådan?! I hverfald vil jeg komme med tips i dagens indlæg til hvad du kan bruge de lækre små cherrytomater til, efter de har været en tur i ovnen i godt og vel halvanden time. Opskriften er nem at gå til og den sødme, som tomaterne afgiver under tilberedning er så velsmagende! Jeg håber du har lyst til at prøve dem – jeg tør godt love, at de er stærkt vanedannende. Om ikke andet, hvis du afprøver opskriften, kan du komme dem min salat med bagte tomater, som smager så drøn godt!
Ovnbagte tomater
Ingredienser
- 40 stk cherrytomater
- 1 spsk olivenolie*
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk rørsukker*
Smagsforslag
- friske krydderurter (fx oregano, eller fx timian, basilikum, chiliflager )
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 130 graders varmluft.
- Skyl cherry tomaterne, fjern stilkene og halvér dem.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg de halve tomater herpå.
- Drys med olie, således det kommer over alle tomaterne. Du kan også pensle dem. Drys med flagesalt, sukker og oregano efter behov.
- Bag tomaterne i oven i 1 time og 20 minutter. Lad tomaterne køle af, og nyd dem i en salat eller som de er.
Nem opskrift på langtidsbagte tomater i ovnen
Det er pærelet at lave denne opskrift. Faktisk er det kun ventetiden der kræver længst tid, så undskyldningen for ikke lave opskriften skal man lede længe efter. De dejlige og velsmagende cherrytomater skal bare lige halveres, drysses med olivenolie, salt sukker og dine foretrukkende krydderurter. Måske det lyder mærkelig med sukkeret på ellers søde og modne tomater, MEN det er med til at fremhæve smagen endnu mere. Så udelad endelig ikke det.
Nu skal tomaterne bare bages i oven i 1 time og 20 minutter. Du kan ogå bage tomaterne hele og endda lade dem blive på deres stilk, hvis du fx skal servere dem på et fad – det er ret pænt.
Hvad kan jeg bruge ovnbagte tomater til?
Mulighederne er mange og nedenfor vil jeg lige ridse kort op, hvad jeg synes de små ovntørrede tomater kan bruges til. Mine tips og idéer får du her.
- Salater: De ovnbagte cherrytomater er super lækre i salater, og kan pifte en denne opskrift på grøn salat op. De kunne også være lækre at erstatte soltørrede tomater i en lækker bønnesalat med feta. Eller du kan skifte de rå cherrytomater ud i min steak salat, der også indeholder grønne bønner og estragondressing, med ovnbagte tomater.
- I en sandwich: Mellem to stykker brød, sammen med lidt pesto og ost er de bagte tomater perfekte.
- Tapas: Kan spises som de er, men til et tapasbord sammen med fastmodnet oste er det så godt. Og på brød. Eller på en lækker polenta grød.
- Brunch: Bare som et lille element til fx røræg og bacon.
- I pastaretter: Min yndlings pastaret er denne pasta med bagte tomater og burrata, den smager SÅ godt!