Opskrifter med blommer
Friske blommer kan bruges i salater, hvor de kan tilføje noget sødt og juicy til en sprød salat af fx spidskål og kerner. I det salte køkken kan man også trylle blommer om til en blommechutney, som kan gå som tilbehør til kød, ost eller gryderetter.
Jeg bruger dog primært blommer til det søde køkken, da desserter og eftermiddagskaffe kan akkompagneres meget fint af blommer. Prøv fx mine syltede blommer i kanel, som man også snildt kan bruge til morgenmaden, fx sammen med skyr eller yoghurt. Serverer du ostebord til dessert, er det også en helt oplagt opskrift at servere til.
Blommekompot kan på samme måde fungere rigtig godt til morgenmaden eller til at lave en trifli til dessert. Prøv også at bruge blommer i en tærte, hvis du har rigeligt af dem. Eller lav en vidunderlig blommesirup.
Hvornår er blommer i sæson?
Blommer fås røde, lilla, gule, orange, grønne – og de forskellige sorter smager selvfølgelig lidt forskelligt, men bliver også modne på forskellige tidspunkter. Generelt er blommerne dog i sæson fra august til oktober, hvor du som mig kan være heldig at få dem fra haven eller også finde dem langs vejene. Her er det bare med at være hurtig og snuppe blommerne, hvis du lige kommer forbi et godt sted.
Er du interesseret i de forskellige sorter, så er Reine Claude den ”fine” blommesort, som er velegnet til desserter. Blandt andre udbredte sorter findes også Victoriablommen og Opalblommen, som er oplagte sorter at vælge, hvis du gerne vil have et blommetræ i haven. Det er jo gaven, der bliver ved med at gi’, når man har sådan et frugttræ!