Dildpesto
Hvis du er glad for smagen af dild og kan forestille dig en god fiskeret, der lige mangler den sidste prik over i’et, så er jeg sikker på at denne dildpesto vil falde i din smag. Den er super nem at lave, da alle ingredienserne i opskriften blot skal blendes i en minihakker eller kraftig blender.
Hjemmelavet dildpesto smager skønt! Og så er det en virkelig god pesto at servere til fiskeretter, særligt varmrøget laks, røget laks og bagt laks. Jeg kan ihverfald anbefale at bruge det i denne pasta med røget laks.
Opskrift på dildpesto med pinjekerner og citron
Dild og citron er to dejlige ingredienser, både hvert for sig, men også når de kombineres. I denne opskrift bliver de to ingredienser blendet sammen med rucola, pinjekerner, parmesanost, olivenolie samt salt og peber, og det giver den smukkeste grønne dildpesto.
I denne dildpesto er det faktisk bare den klassiske basilikum der er blevet udskiftet med et bundt frisk dild. Du får altså en skøn pesto, hvor der er knald på smagen af dild. Servér den til din røgede laks, fx på et stykke rugbrød.
Tip! Hvis du ønsker din dip mere grov, så skal du blot blende den i mindre tid.
Dildpesto
Ingredienser
- 1 bundt dild
- 10 g rucola
- 20 g pinjekerner
- 15 g parmesan
- 90 g olivenolie*
- ½ stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne i en blender til en fint pesto.
- Smag til med citronsaft samt salt og peber.
- Opbevar den på et afskoldet glas i køleskabet, hvis du ikke bruger det hele.