Cantuccini med mandler
Cantuccini er italienske småkager, som bages to gange og derved bliver super sprøde og lækre. De er nemme at lave, smager godt og er perfekte at dyppe i kaffen. Hvad mere kan man be’ om?
Cantuccini kan kendes på deres aflange form, og så laves de ofte med mandler. Det gør jeg også i denne opskrift. Det er heller ikke første gang, der lander italienske småkager på bloggen. Jeg har nemlig før lavet mandel biscotti med chokolade. Det kan man nemlig også sagtens.
Nemme, sprøde italienske småkager
Mandel cantuccini stammer fra Toscana og nydes gerne med et glas dessertvin, den såkaldte Vinsanto.
Spis Cantuccini med mandler til dessert, med eller uden dessertvin, til eftermiddagskaffen eller når den lille sult rammer. De er så skønne!
Opskrift på Cantuccini med mandler
Cantuccini er lynhurtige at bage på trods af, at de skal i ovnen to gange. Fremgangsmåden er i grove træk: Lav en æggesnaps, tilføj de tørre ingredienser samt mandler, form aflange stænger, som ryger i ovnen og derefter kan skæres til de små Cantuccini, som bages igen for perfekt sprødhed.
Du kan selv vælge, om du vil smutte mandlerne først eller ej. Jeg foretrækker at lade være. Du kan også pensle småkagerne med fløde eller æggehvide – så får de en flot overflade.
TIP! Tilføj lidt revet appelsinskal for et syrligt twist.
Cantuccini med mandler
Ingredienser
- 2 stk æg
- 220 g sukker
- 280 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver*
- ¼ tsk flagesalt
- 110 g mandler*
- 1 stk æggehvide
Køkkenudstyr
- Bageplade
- Bagepapir
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på dens maksimale temperatur, varmluft.
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps med en elpisker.
- Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen. Tilsæt også salt og rør det godt sammen.
- Tilsæt hele mandler og ælt dejen godt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Form med hænderne to aflange brød/stænger af dejen, ca. 30 cm i længden og 5 cm i bredden.
- Pensl brødene med en pisket æggehvide.
- Skru ovnen ned til 180° grader varmluft og bag brødene. Den høje temperatur sikrer, at brødene ikke mister formen når de bages.
- Bag kiksene i ca. 20 minutter, til de er flotte gyldne udenpå. Lad brødene afkøle en smule, ca. 5 minutter og skær dem til cantuccini på et skærebræt med en brødkniv. Du skal skære diagonalt og til en tykkelse på ca. 2 cm.
- Læg cantuccini tilbage på bagepladen deres nedskårne side nedad. Bag yderligere i ca. 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde. Hold øje, da ovne arter sig forskelligt og de ikke skal blive brændte.
- Lad dem afkøle.
- Opbevarer dem i en lufttæt beholder.