Cantuccini med mandler

Cantuccini er italienske småkager, som bages to gange og derved bliver super sprøde og lækre. De er nemme at lave, smager godt og er perfekte at dyppe i kaffen. Hvad mere kan man be’ om?

Cantuccini kan kendes på deres aflange form, og så laves de ofte med mandler. Det gør jeg også i denne opskrift. Det er heller ikke første gang, der lander italienske småkager på bloggen. Jeg har nemlig før lavet mandel biscotti med chokolade. Det kan man nemlig også sagtens.

Nemme, sprøde italienske småkager

Mandel cantuccini stammer fra Toscana og nydes gerne med et glas dessertvin, den såkaldte Vinsanto. 

Spis Cantuccini med mandler til dessert, med eller uden dessertvin, til eftermiddagskaffen eller når den lille sult rammer. De er så skønne!

mandel cantuccini

Opskrift på Cantuccini med mandler

Cantuccini er lynhurtige at bage på trods af, at de skal i ovnen to gange. Fremgangsmåden er i grove træk: Lav en æggesnaps, tilføj de tørre ingredienser samt mandler, form aflange stænger, som ryger i ovnen og derefter kan skæres til de små Cantuccini, som bages igen for perfekt sprødhed. 

Du kan selv vælge, om du vil smutte mandlerne først eller ej. Jeg foretrækker at lade være. Du kan også pensle småkagerne med fløde eller æggehvide – så får de en flot overflade. 

TIP! Tilføj lidt revet appelsinskal for et syrligt twist. 

Cantuccini

Cantuccini med mandler

Nem opskrift på mandel cantuccini, som tager ingen tid at lave og som er perfekte til kaffen. Særligt hvis du dypper den i.
5 fra 5 stemmer
Antal: 40 småkager
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 220 g sukker
  • 280 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver*
  • ¼ tsk flagesalt
  • 110 g mandler*
  • 1 stk æggehvide

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Prøv også at erstatte mandler med fx hasselnødder eller pistacienødder. Og tilsæt et par spsk revet appelsin- eller citronskal. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på dens maksimale temperatur, varmluft.
  • Pisk æg og sukker til en æggesnaps med en elpisker.
  • Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen. Tilsæt også salt og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hele mandler og ælt dejen godt sammen.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Form med hænderne to aflange brød/stænger af dejen, ca. 30 cm i længden og 5 cm i bredden.
  • Pensl brødene med en pisket æggehvide.
  • Skru ovnen ned til 180° grader varmluft og bag brødene. Den høje temperatur sikrer, at brødene ikke mister formen når de bages.
  • Bag kiksene i ca. 20 minutter, til de er flotte gyldne udenpå. Lad brødene afkøle en smule, ca. 5 minutter og skær dem til cantuccini på et skærebræt med en brødkniv. Du skal skære diagonalt og til en tykkelse på ca. 2 cm.
  • Læg cantuccini tilbage på bagepladen deres nedskårne side nedad. Bag yderligere i ca. 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde. Hold øje, da ovne arter sig forskelligt og de ikke skal blive brændte.
  • Lad dem afkøle.
  • Opbevarer dem i en lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Cantuccini opskrift til kaffen

Italienske småkager cantuccini

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 5 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments