Oliventapenade – perfekt til tapas, pasta og sandwich
Jeg ELSKER smagen af oliven. Derfor er denne lækre oliventapenade noget af det bedste jeg ved. Den er cremet og har en lækker smag af oliven! Og i kombination med lækkert brød, evt. en god pølse- og ost fungerer denne oliventapenade fantastisk til eksempelvis tapas.
Hjemmelavet tapenade med sorte og grønne oliven
Denne oliventapenade er lavet af sorte oliven og grønne oliven og får derfor denne smukke farve, og smagen fra begge oliventyper. Når man blander smagene fra sorte oliven med grønne oliven smager det altså bare godt.
Oliventapenaden er den vegansk. Der er altså ikke tilsat noget animalsk til denne skønne smørelse. Denne tapenade er hjemmelavet, smuk og smager tilpas meget af oliven.
Opskrift på lækker oliventapenade
Oliventapenade kan være dyrt at købe færdiglavet i butikken, men hvis man laver den selv sparer man både penge og får mere smag og indsigt i ingredienserne.
Det er en nem opskrift på lækker oliventapenade med sorte oliven, hvidløg og kapers. Den er faktisk super-nem at lave. Alt der skal til er en blender.
Oliventapenade
Ingredienser
Oliventapenade
- 50 g sorte oliven uden sten
- 50 g grønne oliven uden sten
- 1 fed hvidløg
- 30 g kapers
- 15 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Noter
- Tip: Brug oliventapenade på samme måde som pesto.
Fremgangsmåde
Oliventapenade
- Blend alle ingredienserne sammen i en blender, til en grov tapenade. Smag nænsomt til med salten, da både oliven og kapers er meget salt. Krydr med peber.
- Skold et glas, og tapenaden i.
- Opbevar på køl. Kan holde sig i 1-2 uger med låg i køleskabet.
Hvad kan man bruge oliventapenade til?
Der er mange muligheder når det kommer til opskrifter med oliventapenade. Men en sikker og klassisk måde at bruge den på er ved at bruge den på samme måde som du ville bruge pesto. Ligesom pesto egner tapenade med oliven sig fantastisk til tapas. Det kunne være du skulle prøve at bruge den i kombination med min opskrift på tapasvafler.
Ellers kan den sammensættes med andre tapas ingredienser såsom brød, oste og charcuterie evt. også disse butterdejsstænger, så skal jeg lige love dig for at der er tapas-fest.
Ellers kan den bruges som smørelse på sandwich eller sauce i en pastasalat.
Holdbarhed for hjemmelavet oliventapenade
Endnu en fordel ved denne alsidige opskrift er, at den har en lang holdbarhedstid. En hjemmelavet oliventapenade kan nemlig holde sig i op til 1-2 uger med låg. Det tillader at du kan prøve, at bruge den i alle mulige sammenhænge.
Dog kan jeg ikke garantere dig, at den vil holde dig i mere end et par dage, for den smager super godt. Herhjemme kom vi hvertfald igennem denne lækre portion af hjemmelavet oliventapendade på ingen tid. MUMS! Jeg håber du har lyst til at prøve den.