Agurk er en alsidig grøntsag, der kan bruges til utrolig mange ting. Grøntsagen er selvfølgelig bedst, når den bliver spist, hvad enten den spises i stave, blendes til suppe, bruges som fyld i burger og salater eller giver smag til en gin & tonic.
Agurk er en alsidig grøntsag, der kan bruges til utrolig mange ting. Grøntsagen er selvfølgelig bedst, når den bliver spist, hvad enten den spises i stave, blendes til suppe, bruges som fyld i burger og salater eller giver smag til en gin & tonic.
Jeg er selv rigtig glad for agurk, fordi den har en frisk og mild smag, som kan bruges til nærmest alt. Derfor har jeg også rigtig mange opskrifter med agurk, som du kan finde lige her på bloggen.
Det er nemt at undgå madspild, når man har med agurker at gøre, da en agurk hurtigt kan snackes. Men står du pludselig med en masse agurker på hånden, så er der også råd at finde – så kan du nemlig blende grøntsagen, lave juice af den eller bruge den i syltning.
Agurk er en af de grøntsager, som er utrolig nem at have med at gøre. Den skal ikke tilberedes, men spises frisk – fx i salater eller i dressinger som tzatziki eller raita. Står den på burger, så hører agurker sig jo også til, enten som syltede eller friske.
Danske agurker er i sæson fra marts til oktober – så der er altså masser af måneder, hvor man kan udnytte agurkens læskende smag. Du finder dog også importerede agurker året rundt, men de smager sjældent lige så godt som de danske. Hvis du har drivhus, er det også en dejlig grøntsag at dyrke selv.
Agurk består primært af vand, og næringsindholdet er derfor ret lavt. Det er også en af grundene til at det er en perfekt grøntsag at spise som snack, fx inden aftensmad eller når ulvetimen melder sig. Spis agurkestavene alene eller fx sammen med en hummus eller anden dyppelse.
Savner du inspiration til nye måder at bruge agurk på, så får du her ovenfor en masse opskrifter med agurk.