Ribs er et fantastisk friskt og syrligt bær, der kan bruges i desserter, grød eller gelé. Jeg har selv en forkærlighed for ribs – måske fordi de vokser i mine forældres have og det var noget af en oplevelse som barn at spise sådan et syrligt bær. Jeg har lavet rysteribs mange gange med masser af sukker, og i dag elsker jeg også at få en generøs portion ribs med hjem fra mine forældre og trylle dem om til en lækker opskrift. Her i indekset finder du derfor mine opskrifter med ribs – de syrlige bær, der let kan blive til noget sødt.
Opskrifter med ribs
Ribs er lækkert i bagværk, hvor det kan tilføre lidt syrlighed til en ellers sød oplevelse. Prøv min bagte grød med ribs, som er en god og anderledes morgenmad eller sund dessert. Her tilføjer ribsene også et fantastisk farvespil og gøre grødbrødet svampet. Ribs kan også bruges til at lave crumble med – en fantastisk slags dessert, fordi jeg elsker at det ikke tager ret lang tid. Står du med en pose ribs i hånden lige nu, så kan du derfor få ideen om at lave ribscrumble og om en halv time have en lækker dessert. I min opskrift bruger jeg hvid chokolade, som smager fantastisk i kombination med ribs.
Har du selv ribs i haven, kan du også bruge bærrene til at lave ribsgelé, som kan spises til et aftenmåltid som tilbehør til kød, eller ribssaft, som kan drikkes på varme sommerdage. Prøv også ribssorbet eller giv rysteribs et revisit for verdens nemmeste dessert. Du skal bruge ca. 4 dl sukker pr. kg frugt.