Spar tid: 4 nemme råd til lettere og sundere aftensmad

Annonce fra HelloFresh

I en hektisk hverdag kan det være en udfordring at finde tid til at lave sunde og velsmagende aftensmåltider. Mange af os ender med at vælge hurtige, men mindre nærende løsninger, fordi vi simpelthen ikke har tid eller energi til at planlægge og tilberede de sunde retter.

Der er dog heldigvis hjælp at hente. Hos HelloFresh har vi samlet fire konkrete tips, der gør det nemmere for dig at spare tid i køkkenet, tilberede sundere måltider og generelt gøre aftensmaden nemmere og mere bekvem.

1: Planlæg dine måltider i forvejen

En af de største tidsrøvere i hverdagen er manglen på planlægning. Når du står midt i ulvetimen og skal finde på noget at spise, ender det hurtigt med både usunde og dyre løsninger. Det kan du undgå, hvis du planlægger dine måltider i forvejen.

Når du tager dig tid til at lave en ugentlig madplan, kan du planlægge dine indkøb og handle ind én gang om ugen. På den måde slipper du for de daglige ture til supermarkedet, som ofte er dem, der koster dyrt – både tidsmæssigt og økonomisk.

Du undgår de impulsive indkøb. Samtidig slipper du for at handle ind på tom mave, og dét er en vigtig pointe. Det er nemlig oftest, når vi handler på tom mave, vi er tilbøjelige til at putte usunde varer i kurven, som vi i princippet ikke har behov for.

2: Bestil måltidskasser

Måltidskasser er en praktisk løsning, som er blevet særdeles populære de seneste par år. Når du bestiller en måltidskasse, får du leveret alle de nødvendige ingredienser og opskrifter direkte til din hoveddør.

På den måde skal du hverken bekymre dig om at finde ud af, hvad du skal servere, udarbejde en indkøbsseddel og handle ind. Du sparer tid på indkøb og planlægning, og samtidig sikrer du, at dine måltider bliver sundere og mere varierede.

Vores HelloFresh-måltidsplaner er sammensat, så de er nemme at lave, og så du altid kan få noget nyt og spændende, der matcher dig og din families præferencer. Vi har både nemme og hurtige retter, samt lidt mere avancerede retter, og det er helt op til dig selv at vælge, hvad du helst vil have.

3: Forbered ingredienser på forhånd

Et andet godt tip til at spare tid og gøre madlavningen lettere er at forberede ingredienserne på forhånd. Når du har lidt ekstra tid i weekenden eller en aften i løbet af ugen, kan du forberede flere af de ting, du skal bruge til dine måltider.

Du kan for eksempel skære grøntsager på forhånd, koge ris eller pasta, og forberede saucer, som du kan opbevare i køleskabet eller fryseren. Når du har ingredienserne klar, er det hurtigere at tilberede måltiderne – også på de travle dage.

Selvom det kræver, at du ofrer en aften på det, så vil du opleve, at det bliver langt nemmere at tilberede maden i løbet af ugen.

4: Lav mad til flere dage af gangen

Det er en god idé at tilberede større portioner, når du skal lave mad. Der er mange retter, som du kan fryse ned, og det betyder, at du altid har et sundt og velsmagende måltid ved hånden. Det er især praktisk på de travle aftener, hvor det godt må gå lidt hurtigt.

Mange finder det nyttigt at bruge søndag eftermiddag eller aften på at forberede måltider til ugen. Brug et par timer til at tilberede måltiderne, så du nemt kan fryse dem ned og tage dem op af fryseren, når der er behov for, at det går lidt hurtigt.