Squash frikadeller
Disse vegetariske grøntsags frikadeller er så nemme at lave og smager skønt. Det er ofte dem jeg laver, hvis vi skal spise et vegetarisk måltid. De er svampede, lækre og virkelig smagfulde, da der er feta i og knald på krydderierne.
Min opskrift på squash frikadeller er græskinspireret, for jeg elsker det græske køkken. De græske smagsnoter kommer selvfølgelig fra fetaosten, men også fra hvidløg og et generøst drys oregano. Hvis du er vild med græsk mad – tzatziki, græsk salat, krydrede kartofler – ja, så er squashfrikadeller perfekt at servere til aftensmad.
Squash frikadeller tager ikke mange minutter at lave, og mens de steger på panden, kan du lave en lækker salat til. Grønne salater eller græsk salat er lækkert til.
Squash frikadeller
Ingredienser
- 2 stk squash
- 1 tsk flagesalt
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 50 g feta
- 1 stk æg
- 30 g grovvalsede havregryn*
- 2 tsk tørret oregano
- 40 g hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- 30 g smør (2 spsk)
Fremgangsmåde
- Riv squash (600 g) groft i en skål og drys med 1 teske salt herover. Lad squash trække 10 minutter til væden frigives og pres derefter den overskydende fra med hænderne.
- Kom løg, hvidløg, feta, æg, havregryn og oregano i skålen og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel til farsen samler sig.
- Krydr evt. med en smule salt* og friskkværnet peber. Lad farsen trække i 15 minutter.
- *Vær opmærksom på, at der allerede er tilsat salt til squash plus feta også er en salt ost.
- Form farsen til frikadeller efter ønsket størrelse og steg dem gyldne ved middel varme i smør – omkring et par minutter på hver side.
- Velbekomme.
Nemme squash frikadeller til aftensmaden
Denne opskrift på grøntsags frikadeller er så nem – og det er nok også derfor den er mere eller mindre fast inventar, når jeg skal finde på et vegetarisk måltid.
Det første step er næsten det vigtigste – nemlig at væden skal drænes fra det revne squash ved hjælp af salt. Når du trækker væden ud af squashen og herefter tilføjer den til en blanding af smagfulde ingredienser, vil squashen nemlig suge smagene til sig.
Når du har stegt dine squash deller på panden, så kan de serveres med det samme eller du kan lade dem køle af og bruge dem fx i en sandwich. De er nemlig gode lune som kolde.
Opskrift på squash frikadeller med feta
Udover at vandet fra squash skal trækkes ud, så er resten af opskriften sådan set bare at blande ingredienserne sammen, forme frikadeller og stege dem på en pande til de bliver gyldne. De får en dejlig sprød skorpe og er saftige inden i. Mums.
Squash kan også erstattes af en anden grøntsag, fx revne gulerødder eller reven aubergine. Derfor er denne opskrift god at gemme, hvis du vil lave vegetarfrikadeller, og så kan du sådan set bare rive de grøntsager, du nu har liggende.
Du kan med fordel lave ekstra af frikadellerne, så du har et aftenmåltid og nem frokost dagen efter. Til dagen efter kan squash dellerne evt. lunes. Hvis du er vild me både græsk mad, frikadeller og smagen af den salte hvide ost, må du prøve denne opskrift på græske frikadeller med feta – de er lavet med lammekød.
Tilbehør til squash frikadeller
Sidste gang jeg spiste squash frikadeller, serverede jeg dem med ovnkartofler og feta dip. Det var virkelig et skønt måltid, så jeg kan derfor kun anbefale at servere frikadellerne til sådan noget tilbehør.
Ovnkartofler er nemlig endnu en af de opskrifter, jeg altid kommer tilbage til. Du kan variere krydderierne på kartoflerne som du ønsker. Til græsk mad passer rosmarin fremragende. Min feta dip er en af mine nyere opskrifter, som jeg bestemt også skal lave mange gange endnu.
Jeg har også opskrifter på gode dips, som kan serveres til kartofler og squash frikadeller, både myntedip, tzatziki og fetadip er et oplagt tilbehør, hvor både squash deller og kartofler kan dyppes i.
Man får masser af grønt, når man spiser grøntsagsfrikadeller, men vil du ha’ mere, kan jeg også anbefale en græsk salat – selvfølgelig – eller min kikærtesalat. Disse salater smager begge skønt til dellerne.