Mormordressing

Mormordressing opskrift-3

Sådan en mormordressing er noget af det skønneste og ren nostalgi! Den er nem at lave og passer godt til rigtig mange forskellige salater, især spidskålssalater, som I jo nok ved er højt på min liste over yndlingssalater.

En mormordressing har fedme, syre, salt og sødme og er derfor perfekt til salater, der er lidt bitre, så du på den måde dækker alle 5 grundsmage. Kombinationen af fløde, eddike, citron, lidt sukker og kål … mums! 

Dressingen får en cremet konsistens, når man tilføjer citron, der får fløden til at syrne – det vil du nok opdage når du går i gang med at lave dressingen. Den cremede konsistens og skønne smag giver den perfekte dressing! 

mormordressing

Mormordressing

En klassisk mormordressing med fløde. Dressingen er cremet og er perfekt til mormorsalater, fx spidskålssalater. Dressingen er nem at lave og smager vidunderligt!
5 fra 1 stemme
Antal: 1 Portion
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse0 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 150 ml fløde
  • 3 spsk citronsaft
  • 15 g sukker
  • 25 ml eddike
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Glas med låg

Fremgangsmåde

  • Kom fløde, citronsaft og sukker i glas med låg og ryst det sammen til det er mere tyktflydende.
  • Tilsæt eddike efter behov og smag til med salt, peber og evt. mere sukker så den passer dine smagspræferencer.
  • Drys på din foretrukne salat eller opbevar dressingen på køl indtil servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Den bedste dressing starter med ”mormor”

Mormormad er traditionelt, klassisk og dansk. Den slags mad, som mormor laver bedst. Og når man gerne vil spise noget nostalgisk, så er det perfekt med en salat med mormordressing serveret til andre gode mormorretter. Et godt bud kunne være klassiske frikadeller og en simpel grøn salat der passer til alt. Og bestemt også til mormordressing! 

Når man så har lavet et skønt mormormåltid, er den bedste måde at afslutte det på at servere klassiske pandekager. Det er altid et hit herhjemme i hvert fald. Gerne med lidt strøsukker og marmelade.

nem mormordressing

Opskrift på mormordressing med fløde og eddike 

Min opskrift på mormordressing kan bruges året rundt, men er særligt god til sommerens skønne råvarer. En salat med jordbær, avocado, feta … åh, det er godt! Blandt mine opskrifter på sommersalater, kan du få inspiration til hvilke salater, der passer godt til sådan en dressing med fløde. 

Ud over citron smager jeg også til med ekstra syre i dressingen med en almindelig eddike. Har du en særligt lækker eddike, kan den også bruges til en moderne mormordressing – fx balsamico eller æblecidereddike.   

Ingredienser til klassiske mormordressing 

Der skal kun få simple ingredienser til for at lave en god mormordressing. Du skal bruge: 

  • Fløde: Vælg en almindelig piskefløde, ikke madlavningsfløde. Brug gerne en økologisk variant, eller skift fløden ud med creme fraiche for en mindre fed udgave. 
  • Citronsaft: Citronsaften er essentiel, så fløden syrnes, og konsistensen bliver tykkere og mere cremet. 
  • Sukker: Et par teskefulde sukker er alt hvad der skal til for at balancere de øvrige smage. 
  • Eddike: Smag til med lidt eddike, så du får den perfekte, syrlige dressing. 
  • Salt og friskkværnet peber: Det er vigtigt at smage til med salt og peber – sørg for at bruge nok af det, da det også fremhæver de andre smage. 
Ingredienser til mormordressing

Mormordressing til mormorsalat

mormors frikadeller

Mormordressing til salater 

En mormor dressing med fløde er genialt til let bitre salater, som fx spidskålssalat eller grønkålssalat: 

  • Spidskålssalat: To helt oplagte gode bud på salat med mormordressing er min spidskålssalat med æbler eller en spidskålssalat med granatæble og avocado. Spidskålssalt er jo bare definitionen på mormorsalat.
  • Grønkålssalat med mormordressing: Skift spidskålen ud med grønkål og servér den med mormordressing – det er en mindst lige så vidunderlig kombi. Jeg kan anbefale min grønkålssalat med æble.
    Prøv også at bruge andre typer af kål, som fx hvidkål eller rødkål.
  • Grøn salat: En grøn salat kan også sagtens serveres som mormorsalat med en god dressing med fløde og eddike. 
Mormordressing
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments