Spinatpandekager med laks, avocado og dilddressing
Her kommer min bedste opskrift på smukke, grønne spinatpandekager. Spinatpandekager laves præcis ligesom en almindelig pandekagedej – der skal bare en god håndfuld spinat i dejen. Og så spises de selvfølgelig næppe med syltetøj og sukker men med fyld af den mere sunde slags.
I denne opskrift fylder jeg spinatpandekager med varmrøget laks, men i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for hvilket fyld, man kan komme i. De kan spises med kylling, oksekød, falafler, grillede grøntsager, friske grøntsager, hytteost, mozzarella … you name it!
Fyldet, jeg bruger her, er stærkt inspireret af min opskrift på grønne vafler med røget laks – og det skyldes blot, at spinat og laks går så godt sammen, både smags- og farvemæssigt. Nu serverer jeg godt nok disse spinatpandekager med dilddressing, men ellers er det lige før, at spinat er det nye dild for laks!
Sunde spinatpandekager med fyld
Udover varmrøget laks så topper jeg også mine spinatpandekager med en lækker dilddressing. Varmrøget laks og dilddressing er nemlig et match made in heaven – det kan vi godt blive enige om, ikke?
Det grønne look bekræfter ret godt, at spinatpandekager er sunde. Især når de fyldes med laks og avocado. Pandekagerne med spinat kan derfor sagtens spises til aftensmad, da det er hurtigt lavet på under 30 minutter.
Pandekagerne med spinat kan også serveres som en sund morgenmad, til frokost eller endda på brunchbordet. Det er sjældent, at man har fat i en ret, der fungerer godt på alle tidspunkter af døgnet – men det gør de her spinatpandekager altså altså!
Du finder også flere opskrifter på forskellige madpandekager på bloggen, hvor der er masser af inspiration at hente til forskellige typer af dej og idéer til fyld. Du kan fx gå med de helt klassiske madpandekager.
Tip! Er du vild med spinat og laks i kombination, så prøv at kigge nærmere på denne opskrift på spinatpasta med laks.
Opskrift på nemme spinatpandekager med laks og avocado
Madpandekager med spinat smager mindst lige så godt, som de ser ud, og så er de super nemme at lave. Dejen kan nemlig laves i en blender, hvor du bare tilføjer alle ingredienser og blender til du har en pandekagedej.
Jeg serverer laksefyld, avocadoskiver, forårsløg og citron i små skåle ved siden af, så familien eller gæsterne selv kan lave deres pandekager. Det bliver helt sikkert et hit blandt de yngste!
I stedet for laks i små stykker, kan du også servere en lakserilette til. Det kræver selvfølgelig lidt mere forberedelse, men så bliver pandekagerne med fyld også fantastisk cremede. Hvis du gerne vil have det cremede element med uden at lave lakserilette, kan du selvfølgelig også bare servere en god, hjemmelavet mayo til.
Opskriften på grønne pandekager med spinat får du her:
Spinatpandekager
Ingredienser
- 100 g frisk spinat
- 3 stk æg
- 375 ml mælk
- 75 g hvedemel
- 75 g fuldkorns hvedemel
- 1 tsk flagesalt
- 15 g olivenolie*
- 20 g smør (til stegning)
Fyld
- 300 g varmrøget laks
- 2 stk avocadoer
- 1 bundt purløg
- 1 stk citron
Dilddressing
- 1 bundt dild
- 200 g creme fraiche 18 %
- 0,5 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
- Stegepande
Noter
Fremgangsmåde
Spinatpandekager
- Skyl spinaten godt og kom den i en blender med de resterende ingredienser. Blend til du har en flydende pandekagedej.
- Varm en stor pande op og smelt smør, og steg én pandekage ad gangen. Der bliver til ca. 10-12 stk. pandekager. Hold hver pandekage lun under lidt staniol.
Fyld
- Bræk laks i mindre stykker og kom i en skål.
- Skær avocado i skiver og læg dem på et fad.
- Snit purløg fint og kom det i en skål.
- Skær citron i skiver.
Dilddressing
- Hak dild og det sammen med creme fraiche og evt. lidt honning. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Sæt alt fyld på bordet med dildressingen sammen med pandekagestakken og lad dine medspisere lave deres egen madpandekager.
Kan man bruge frossen spinat?
Jeg bruger frisk spinat i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge frossen spinat. Så skal du blot lade det tø op først og klemme væden ud.
De bedste pandekager med spinat
Ingredienserne til dejen kan varieres. I denne opskrift laver jeg spinatpandekagerne med havregryn for at gøre dem sundere og mere mættende. Du kan også bruge almindeligt hvedemel i stedet for havregryn eller bruge et mix af begge.
Spinatpandekager kan også nemt laves glutenfri ved at bruge fx boghvedemel, majsmel eller havregryn blendet til mel. Du kan også lave glutenfrie majstortillas, eller almindelige tortillas pandekager som på samme måde kan serveres med fyld af alverdens slags.