Peberfrugtsuppe med mandelknas og chorizo
Noget jeg har gået og tænkt længe over, var at der manglede en rød suppe, men som ikke var en tomatsuppe, for den finder man jo allerede herinde. Så nu har jeg fundet løsningen nemlig en nem opskrift på peberfrugtsuppe, der laves med peberfrugter og tomater. Det giver den perfekte konsistens og smagsoplevelse. Og når ja, så har jeg valgt at toppe den med luksus knas. Nemlig chorizo og saltede mandler. Hola, den suppe her, er jo som en tur til spanien.
Denne spansk-inspirerede rød peberfrugtsuppe er både lækker varm, men også kold. Bliver det bedre? Ja for den kan laves på 30 minutter, genialt til hverdagsmad! Denne madopskrift på peberfrugtsuppe er hermed tilføjet til samlingen mad på 30 min.
Peberfrugtsuppe med chorizo
Ingredienser
Peberfrugtsuppe
- 600 g rød peberfrugt
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 45 g olivenolie*
- 2 tsk røget paprika*
- 2 tsk chiliflager*
- 100 ml hvidvinseddike*
- 2 dåser flåede tomater
- salt og friskkværnet peber
- 12 dl vand
Topping
- 50 g saltmandler
- 100 g chorizo
- 0,5 bundt purløg
Tilbehør
- 4 skiver groft brød
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Skær peberfrugter i ud mindre tern.
- Skræl løget og skær det i kvarte og pil hvidløgene.
- Tag en stor gryde og sæt den på højeste blus. Kom olivenolien i gryden og tilsæt peberfrugterne, lad det stege på høj varme i ca. 30 sekunder og skru herefter ned på medium varme og lad det stege yderligere i ca. 7-8 min under omrøring.
- Tilsæt nu løg, hvidløg, paprika og chiliflager og steg yderligere 1-2 min. Kom eddiken på og lad det koge af og tilsæt så de flåede tomater og vand. Lad det hele småsimre i ca. 15 min og blend. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Skær chorizoen i mindre tern og steg dem af på panden, kom det herefter på et stykke fedtsugende papir, og når det er afkølet blandes det sammen med saltmandlerne og friskhakket purløg.
Tomat og peberfrugtsuppe med chorizo og mandelknas
Denne supper er spansk inspireret. Den røde peberfrugtsuppe bliver nemlig toppet med chorizo. Det giver et godt salt element til den ellers sødlige suppe, sammen med saltmandlerne. Jeg bruger min opskrift på ristede saltmandler, hvor man kun skal bruge to ingredienser, nemlig salt og mandler.
Har du mere chorizo tilbage, så kan jeg anbefale dig at lave en skøn risotto med chorizostykker og paprika.
Læs også: Du kan også finde flere opskrifter på spansk mad, som ligesom denne gør brug af de lækreste smage, der er både salat og spansk tortilla. Du kunne selvfølgelig også lave en hjemmelavet varm cremet tomatsuppe, som ligesom denne peberfrugtsuppe er dejlig nem og smager skønt! Du kan også gå med en kold spansk gazpacho suppe.
Opskrift på rød peberfrugtsuppe
Denne opskrift på tomat og peberfrugt suppe kan laves på to måder. Du kan stege dem i gryden eller grille dem i ovnen. Førstnævnte er super let og sidstnævnte giver en dejlig karamelliseret sødlig smag, da den gør brug af grillet peberfrugt.
Ligesom andre suppe opskrifter klargøres alle ingredienser, her skæres peberfrugt og løg. Suppen kan laves i kun en enkelt gryde og det er jo dejligt, for det betyder, at der er mindre opvask.
I en meget varm grydes brændes peberfrugt først af, hvorefter de resterende ingredienser tilsættes, så peberfrugtsuppens ingredienser derefter kan stå og blive møre og afgive deres smag. Du kan blende suppen i en blender eller med en stavblender direkte ned i gryden, husk bare at tage den af blusset. På en pandes ristes chorizoen, og lægges på et fedtsugende papir for at blive sprøde. OG så kan du faktisk servere herligheden.
Spis din suppe med peberfrugt kold eller varm
Nydes bedst varm, sådan er det med suppe. Men den smager så dejligt kold også. Kan nydes som forret til sommer kold. Jeg er klar fortaler for at have rester til frokost. Og denne suppe ville være perfekt hvis det bare skulle gå hurtigt, for du ville kun skulle tage den ud af køleskabet og hive en ske i. En kold suppe med tomat og peberfrugt smager altså også godt.
Selv synes jeg at en skive surdejsbrød er lækkert til. Det giver lidt ekstra mæthedsfornemmelse, og så er det også bare altid lækkert at dyppe brød en en varm suppe.