Pasta med græskarsauce

Pasta med græskarsauce

Hjemme hos os er pastaretter altid et hit. Pasta smager vildt godt, og det er hurtigt at lave, så det er perfekt til hverdagsaftner eller frokost.  Og så er der jo millioner af måder at servere pasta på. 

I dag står menuen på en vidunderlig efterårsservering – nemlig pasta med græskarsauce. En fantastisk cremet ret, der helt sikkert vil få dig til at sætte pris på efteråret. 

For mig er græskar nemlig indbegrebet af et efterårs køkken, og man kan lave utrolig mange ting med det. Køber man et stort græskar, har man mad til mange dage – hvad enten man bruger det til at lave cremet pasta med sauce på græskar, laver mos eller smider det i ovnen.

Pasta med græskarsauce

Sådan en cremet græskarsauce fungerer godt til mange pastatyper. Jeg har selv brugt typen radiatore, men en lang type, som fx linguine ville også være skønt. Vælg den pasta, du bedst kan lide. 

Opskriften er til to personer, men du kan snildt fordoble eller lave endnu mere sauce, som kan fryses ned til et hurtigt måltid en anden dag. 

Tip! Hvis du er lige så vild med cremede pastasaucer som mig (og muligvis alle andre på planeten, haha) – så prøv også min pasta med gulerodssauce, pasta pomodoro, vodka pasta eller spaghetti med broccolisauce og pistacie.

Nem og hurtig opskrift på cremet græskarsauce til pasta

Min opskrift på pasta i græskarsauce er super simpel: Græskar skal skrælles og koges og herefter blendes med lækre sager til saucen bliver helt glat og cremet. 

Opskriften på græskarsauce til pasta får du her:

Pasta med græskarsauce

Pasta med græskarsauce

Lækker hjemmelavet græskarsauce, som er vendt sammen med kogt pasta. Du kan bruge butternut squash eller Hokkaido græskar til saucen.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Græskarcreme

  • 200 g græskar
  • 10 g olivenolie*
  • 10 g smør
  • 10 ml fløde
  • ½ stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Pasta

  • 75 g græskar
  • 250 g tørret pasta
  • 2 tsk flagesalt
  • 30 g Parmesan

Fremgangsmåde

Græskarcreme

  • Skær de skrællede græskar i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand til det dækker. Kog græskarene til de er møre. Ca. 15-20 minutter.
  • Sigt græskarerne og gem 1/2 dl af kogevandet. Blend med olivenolie, smør, fløde og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Pasta

  • Sæt en mellemstor gryde over med vand og tilsæt salt.
  • Skær de skrællede græskar i helt fine små stykker og kom dem i en lille skål.
  • Kog pastaen ca. 2-3 mindre mindre end anvist på pakken. Sigt pastaen og tilsæt græskarcremen og de fint skårne græskar stykker og lad det simre yderligere 2-3 minutter.
  • Smag til med salt, peber og servér med friskrevet parmesan på toppen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Du kan sagtens bruge Hokkaido græskar eller butternut squash til saucen

Lige til pasta med græskarsauce gør det ikke så meget, om du vælger Hokkaido eller butternut. Begge græskartyper kan bruges. Til andre opskrifter med græskar er det mere vigtigt: Fx er det bedst at lave fyldte græskar med butternut squash. 

Inspiration til græskar opskrifter: Måske du kunne være interesseret i at se nærmere på nogle af disse retter: fx bagt græskar med fetacreme, græskarrisotto eller mine saftige, søde græskarboller. Så blev det oktober, hva’?!

Pasta med græskarsauce opskrift

cremet pasta med græskarsauce

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments