Bønnebrownie med chokolade
Kan man lave en brownie på sorte bønner? Svaret er ja! Derfor vil jeg i dag gerne dele en dejlig opskrift på bønnebrownie med chokolade. Inden du bliver helt skræmt af bønnerne, så læs lige lidt videre – se på opskriften, billederne og prøv så alligevel at bag den lækre kage.
Jeg havde så meget lyst til noget sødt, noget med chokolade, den anden dag. Da jeg også havde en rest sorte bønner liggende blev det til en dejlig brownie med bønner og chokoladestykker. Chokoladen måtte jeg lige ned efter i supermarkedet, men ellers var alt andet i skabene.
Bønnebrownie med chokolade
Ingredienser
Bønnebrownie
- 25 g smør
- 1 dåser sorte bønner*
- 3 spsk kakaopulver*
- 50 g mandler*
- 2 stk æg
- 1 stk banan
- 100 g dadler* (vægt uden sten)
- 1 tsk flagesalt
- 100 g mørk chokolade*
Pynt
- 70 g mørk chokolade*
- 20 g pecannødder*
- 1 tsk flagesalt
Køkkenudstyr
- Bageform, 20 x 20 cm
Noter
Fremgangsmåde
Bønnebrownie
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Smelt smør i en lille gryde.
- Blend alle ingredienserne sammen i en god foodprocessor eller minihakker, med undtagelse af mørk chokolade. Blend til en ensartet dejmasse.
- Hak chokoladen groft og vend i bønnedejen.
- Fordel dejen i en form, beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i 20-25 min.
- Tag kagen ud, hak din chokoladen groft og drys ovenpå, så den smelter. Fordel chokoladen med en pensel.
- Placér dine nødder ovenpå og drys med lidt flagesalt.
- Nyd kagen varm eller sæt kagen på køl – så smager den bedst efter min mening, så den får lov at sætte sig.
Opskrift på bønnebrownie med sorte bønner
Opskriften på denne bønnebrownie er ikke den første opskrift med bønner, som jeg deler med Jer. Faktisk er dagens indlæg stærkt inspireret af min anden opskrift på bønnekage med chokolade – den er dog med kaffe.
Som sagt, så kan du sagtens lave lækre sorte bønne desserter. Det fungere efter min mening ret godt, fordi bønnerne er med til at give kagen en god konsistens! Uhm, med en klat vaniljeis til er det ikke helt dumt. Du kan også prøve at servere den til fødselsdag eller venner, om lørdagen.
Brownie med dadler og kakao
I min opskrift, har jeg valgt at søde med både banan og dadler. Du kan også undlade banan, og tilføje ekstra dadler. Eller hvis du ikke vil lave en kage, kan du lave opskriften om til muffins. Kagen har en intens chokoladesmag, og er knap så sød som den du måske kender. Men hvis du vil have en sødere variant, kan du tilføje ekstra dadler. Og ellers kan du prøve opskriften på en anden sund chokoladekage uden sukker, som er uden bønner men med en intens chokoladesmag.
Den sunde brownie her er derfor uden tilsat raffineret sukker, men det kan du selvfølgelig bruge, hvis du vil. Bønnerne jeg har brugt er sorte, men har du ikke det er kidneybønner også en mulighed – på dåse eller hvor du selv udbløder dem. Har du nogle hvide bønner liggende, kan du lave denne sunde brombærkage.
En sundere glutenfri brownie med bønner
Selvfølgelig vil resultatet aldrig blive som den originale smørholdige og helt tunge klassiske brownie opskrift. I opskriften her, er der stadig lækre chokoladestykker, men dog ikke i samme grad som den originale. Den smager stadig syndigt og er perfekt til kaffen. Jeg vil faktisk sige, at du faktisk kan spise bønnebrownie til morgenmad.
I bønnebrownien får du dejlig fast konsistens og god smag. Tilmed er den sundere brownie sund, da den indeholder mindre mængder af sukker – samtidig med, at den er spækket med gode ingredienser, der er næringsrige.