Blommekage med marcipan
Denne svampede blommekage med marcipan smager fantastisk. Jeg er vild med frugt i kager og her tilfører blommerne en dejlig syrlighed, sødme og så de bidrager til at kagen bliver dejlig saftig.
Blommer er i sæson lige nu og det skal udnyttes. Det blev til denne lækre blommekage med marcipan. Kombinationen af blomme og marcipan smager skønt. Jeg har brugt små Victoria blommer fra vores have i sommerhuset til kagen. Prøv den – jeg kan kun anbefale dig at servere sådan et stykke til fx eftermiddagskaffen eller en kugle hjemmelavet vaniljeis.
Prøv også: Blommetærte med frangipane, som har en sprød bund. Eller en anden skøn efterårskage der minder lidt om – en nem æblekage med kanelsukker.
Nem opskrift på blommekage
Opskriften på denne blommekage er super nem og så smager den bare rigtig godt! Kagen med blommer er svampet og saftig og du kan på kort tid have den klar til når gæsterne banker på døren.
Som skrev, kagen her med blommer er utrolig nem at forberede. Marcipanen rives og smørret smeltes. Sukker, æg og vaniljesukker piskes luftigt og det smeltede smør piskes i. Derefter vendes marcipanen i dejen og de tørre ingredienser sigtes i kagedejen. Til sidst hældes dejen i en smurt springform og de halve eller kvarte blommer lægges i dejen i et fint mønster. Kagen skal bages i ca. 30-35 minutter.
Pssst… Den lune kage smager dejligt med en klat creme fraiche til!
Få opskriften på blommekage med marcipan her:
Blommekage
Ingredienser
Blommekage
- 7 stk blommer
- 2 stk æg
- 100 g smør
- 100 g rørsukker*
- 1 tsk vaniljesukker*
- 100 g marcipan
- 80 g hvedemel
- ½ tsk flagesalt
- 1 tsk stødt kardemomme*
Desuden
- 30 g rørsukker*
- 15 g flormelis
Køkkenudstyr
- Springform, 18 cm
Noter
- For at undgå at marcipanen klistrer, kan du vende det groftrevede marcipan i lidt hvedemel, inden du vender det i dejen.
- Hvis du har en lækker frugtsirup stående der passer godt til, fx en blommesirup, kan du når kagen kommer ud af ovnen prikke huller i den med en gaffel og hælde siruppen over så det trækker ned i hullerne – smager vidunderligt.
Fremgangsmåde
Blommekage
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Fjerne stenene fra blommerne og skær dem i kvarte eller halve.
- Riv marcipanen groft på et rivejern og smelt smørret i en lille kasserolle.
- Pisk med en elpisker, æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Pisk det smeltede smør i dejen.
- Vend revet marcipan i.
- Sigt hvedemel, salt og kardemomme i dejen og rør til dejen er ensartet.
- Find en springform på 18cm i diameter. Smør formen med smør og drys lidt rørsukker i formen, så det dækker hele formen.
- Hæld dejen i formen og top med de kvarte eller halve blommer.
- Bag blommekagen i ca. 30-35 minutter. Brug en kødnål eller gaffel til at tjekke om den er færdigbagt.
- Lad kagen køle lidt af.
Serveringsforslag
- Drys med flormelis og server gerne den lune kage med creme fraiche eller vaniljeis til.
Lækker kage med blommer og marcipan
Denne kage med blommer og marcipan smager så lækker. Blommer er virkelig skønne at bruge i kager og passer perfekt sammen med marcipan. Marcipanen har søde noter af nødder og kagen minder lidt om en mazarinkage, hvor blommerne tilfører friskhed og lidt syre.
Prøv også andre kager med marcipan: Kardemommesnurrer eller mazarin med blåbær.
Spørgsmål og svar til blommekage opskriften
Kan man bruge frosne blommer?
Du kan sagtens bruge frosne blommer i kagen. Det er en god idé at halvere blommerne og tage stenene ud, inden du fryser dem ned.
Kan jeg skifte Victoria blommer ud med andre blommer?
Jeg har brugt Victoria blommer i blommekagen, men du kan bruge lige de blommer du har til rådighed. Hvis du vælger en større sort af blommer, skal du bruge færre til kagen.
Kan blommekagen bages i en bradepande?
Det korte svar er ja. Du skal dog være opmærksom på at bagetiden forkortes hvis du bager blommekagen i en bradepande, da kagen vil blive fladere.
Tip: Hvis du ikke ved hvad du skal bruge dine blommer til, så har jeg samlet alle mine opskrifter med blommer.