Annonce

Derfor er rødvin danskernes foretrukne vin

Annonce fra PhilipsonWine

Rødvin har i mange år været blandt danskernes foretrukne vin, og det er der flere forskellige årsager til. Den passer nemlig til et væld af retter, og så er vinen for mange også synonym med hygge og samvær.

Rødvin passer til en lang række madretter

Rødvin har i mange år været danskernes foretrukne vin. Og det skyldes flere ting. Først og fremmest er rødvin kendt for sin dybe, robuste smag, der komplementerer en bred vifte af retter – lige fra stegt flæsk til oksesteg. Det gør den til et alsidigt valg for mange danske hjem, og derfor er den en favorit ved middagsbordet. Rødvinens popularitet i Danmark kan altså i høj grad tilskrives dens alsidighed.

Til de tunge retter som oksesteg, lam eller vildt er det oplagt at servere en fyldig rødvin, der kan stå imod retternes robuste smagsnoter. Her vil en vin med tanniner som Barolo eller Cabernet Sauvignon være et godt valg.

Rødvin kan dog også sagtens gå til lettere retter. En lettere rødvin som Pinot Noir er ideel til fisk, kylling eller svinekød. Og til de mere krydrede retter som mexicansk eller indisk mad vil en frugtig rødvin som en Grenache være perfekt.

Så uanset om du skal have stegt flæsk, pasta bolognese eller en krydret karryret, kan du finde en rødvin, der komplementerer retten. Og det er netop denne alsidighed, der gør rødvin til danskernes foretrukne vin.

Et glas rødvin er synonym med hygge

Udover at gå hånd i hånd med mange forskellige madretter, så har rødvin også en lang historie, hvor den har været en fast del af det danske middagsbord i generationer. Rødvin er nemlig forbundet med hygge og samvær, og mange danskere nyder et glas rødvin i godt selskab. Det er netop sådanne traditioner, der også har været med til at cementere rødvinen som danskernes foretrukne vin.

For mange danskere er et glas rødvin en del af en stemning og en følelse af hygge og samvær. At åbne en flaske rødvin, hælde op i glassene og sætte sig ned i sofaen eller omkring middagsbordet er en ritual, der i dén grad indbyder til afslapning og nærvær. Og det er også en af forklaringerne på, hvorfor rødvin er blandt danskernes foretrukne vine.