Annonce

Der skal altså kage til eftermiddagskaffen

Ud på eftermiddagen har de fleste brug for fornyet energi. Den indtager du nok tit i form af kaffe. Du kan kværne din egen kaffe eller lave en kop instantkaffe. Uanset hvad du vælger, er det lækkert med en kage til.

Er du hjemme, kan du vælge at bage din egen kage til kaffen. Her er nogle tips til at få bagt noget lækkert:
-Brug en god opskrift. En opskrift med mange positive anmeldelser fra andre er altid et godt udgangspunkt.
-Vælg de rigtige ingredienser. Brug gerne friske æg og smør i stedet for margarine.
-Bag din kage på den rigtige temperatur. De fleste opskrifter angiver den rette bagetemperatur, men bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
– Hvis kagen indeholder citrusfrugt som fx appelsin eller lime, så brug enten friskpresset juice eller appelsinmarmelade i stedet for appelsinskal til at give kagen den rigtige smag. Der er stor forskel på smagen af skallen mod smagen af juicen.
 

Hjemmelavet kage til eftermiddagskaffen

En kage er altid en god idé, når der skal serveres eftermiddagskaffe. Hvis man ikke har lyst til at bage selv, kan man heldigvis få hjælp af bageren. En hjemmelavet kage er dog ofte billigere end kagen fra bageren – og den kan sagtens være mindst lige så god, hvis ikke bedre.

Hvorfor er kage til eftermiddagskaffen så populær?

Kage til eftermiddagskaffen er en af de mest populære kombinationer, der findes. Dette skyldes blandt andet, at det er en lækker måde at få et energiboost på. Derudover er kage til eftermiddagskaffen også en hyggelig tradition, som mange mennesker elsker at være en del af. Kagen kan både nydes alene eller sammen med venner og familie, hvilket gør den ideel til sociale sammenkomster. Man kan også vælge at gå i køkkenet og bage en kage sammen. Det er især et hit for børn at bage sammen med deres bedsteforældre, forældre eller andre voksne i deres liv.

Søde sager til eftermiddagskaffen

En hyggelig eftermiddag med vennerne skal naturligvis også have en lækker kage- En klassiker er nok de søde kanelsnegle, som er dejligt bløde og svampede i midten. Modsætningerne mødes i kanelsnegle, fordi de også har en sprød overflade med masser af knasende kanelsukker på. Dejen er let at lave, og det samme gælder fyldet. Kanelsnegle kan spises både varme og kolde, men de er allerbedst lige efter de er bagt. Et andet hit til eftermiddagskaffen er chokoladeboller. Især chokoladescones er nemme at lave, fordi mange opskrifter ikke kræver at dejen hæver. Det gør dem mere tætte, men giver også en anderledes spiseoplevelse, end man er vant til fra almindelige chokoladeboller. Dejen til chokoladescones kan sagtens fryses ned, så man altid har et par stykker klar til impulsive besøg fra vennerne – eller bare en hyggelig stund for sig selv foran tv’et med et par scones og en varm kop kaffe.

Kagebagning er hyggelig og kan samtidig tilfredsstille den søde tand, der tit melder sig om eftermiddagen. Med lidt øvelse kan man sagtens lære at kreere en lækker eftermiddagskafe, som alle vil elske at sætte tænderne i.