Annonce

3 tips til en mere effektiv affaldssortering

Der følger en del affald med til at kokkerere – både madaffald, plastik, pap med mere. Det skal selvfølgelig sorteres korrekt, så materialerne kan genanvendes og ressourcerne genbruges. Et effektivt system til affaldssortering er derfor en stor fordel.

Får du affaldssorteret helt korrekt, når du f.eks. laver mad? Det er en rigtig god idé at være opmærksom på det. For hvis bare én enkelt ting i f.eks. glascontaineren er sorteret forkert, vil det hele gå tabt, da det så ikke kan genbruges alligevel. Vi har altså et stort ansvar for at affaldssortere korrekt. Det bliver en hel del nemmere, når du har en god løsning og et godt system. Derfor får du her tre tips til, hvordan du kan få toptunede systemer til affaldssortering.

1. Supplér den grønne spand med andre farverige beholdere

Bruger du køkkenet meget, er du sikkert bekendt med den grønne spand til madaffald. Imidlertid kan det være en god idé at supplere biospanden med andre farverige beholdere til affaldssortering. Når hver enkelt spand til affaldssortering har sin egen farve, bliver det nemlig meget nemmere at huske, hvad der skal hvorhen.

Din affaldsspand til plast kan eksempelvis være gul, spanden til metal kan være grøn, spanden til glas kan være rød og så videre og så videre. Hos en forhandler som AJ Produkter kan du ovenikøbet finde smarte stativer til affaldssortering, hvor de farverige spande allerede er installeret.

2. Dedikér god plads til din affaldssortering

Hvis du bor alene, har du måske plads til din affaldssortering under vasken. Det kan dog være udfordrende, hvis I er flere, og beholderne til affaldet er større. Her kan det være en god idé at dedikere lidt mere plads til systemet. Måske har du et bryggers eller noget tilsvarende, hvor der er bedre plads?

Har du ikke den mængde plads, så kan stativer til affaldssortering heldigvis fås i forskellige formater og størrelser. Nogle er for eksempel vertikale, mens andre er horisontale. Det giver dig mulighed for at finde en løsning, der passer til lige netop dine kvadratmeter.

3. Tænk over størrelsen på beholderne

Føler du, at du hele tiden render frem og tilbage med skrald? Så er dine beholdere til affaldssortering formentlig ikke store nok. Er man en familie, får man for eksempel hurtigt fyldt affaldsspandene op. Derfor er det altså en god idé at tage størrelsen i betragtning.

Hvis du så vælger nogle relativt store affaldsbeholdere, skal du til gengæld tænke over, hvordan du transporterer skraldet ud af huset. I den forbindelse kan det være smart at vælge et stativ med hjul, så du nemt kan køre spandene ud til de større affaldscontainere udenfor.