Rabarbertrifli med makroner og flødeskum
Så er rabarberne så små ved at titte frem og det betyder skønne søde bagværk og desserter. Rabarber opskrifter er altid gode, dette er endnu en god klassisk en. En herlig og nem rabarbertrifli med de skønneste lag af vaniljecreme og en skøn hjemmelavet kompot.
Jeg synes virkelig hjemmelavet rabarberkompot er lækkert i flere sammenhænge – både til desserter og på morgenmad. Fx er det lækkert på alt fra pandekager, vafler, skyr, yoghurt eller grød. Det bliver spist ret hurtigt, så derfor laver jeg altid en stor portion. Hvis du følger min opskrift på rabarberkompot til rabarbertrifli, får du en god portion, men resten kan du opbevarer på køl i et glas til andre gode serveringer.
Nem opskrift på rabarbertrifli med vaniljecreme
Denne fine rabarber dessert er (heldigvis) lavet på en nem opskrift. Jeg er vild med desserter i glas, da man netop får mulighed for at se lagene, samt er de således allerede er portionsanrettet. Rabarbertrifli er virkelig et godt eksempel på en glas dessert, hvor rabarberkompot er lagt i lag med hjemmelavet vaniljecreme. Vaniljecremen er nem og hurtig at lave og vendes til sidst med lidt flødeskum for en mere luftig konsistens, som står som den perfekte kontrast til den let syrlige kompot. Dertil er den genial, hvis du skal bruge en dessert, som gerne må være forberedt, fx hvis du skal have gæster.
Desserten kan samles på forhånd, og holde sig fint tildækket på køl i et par timer, til du skal servere den, vent dog med flødeskum og skovsyre. Og hvis det skulle gøres endnu mere lækkert, kunne du nemt hakke noget hvid chokolade og drysse over toppen, for et sødt element mere. Du kunne endda, hvis du er glad for hvid chokolade, skifte vaniljecremen ud med en cremet hvid chokolade mousse – så lækkert.
Få opskriften på rabarbertrifli med makroner her:
Rabarbertrifli med makroner
Ingredienser
Rabarberkompot
- 500 g rabarber (renset vægt)
- 50 g rørsukker*
- 50 ml vand
- 1 stk vaniljestang
Vaniljecreme
- 2 stk æggeblommer
- 30 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker*
- 1 spsk majsstivelse
- 250 ml sødmælk
Fyld
- 300 ml fløde
- 200 g makroner
- ¼ bundt skovsyre
Køkkenudstyr
- Serveringsglas/dessertglas
Noter
Fremgangsmåde
Rabarberkompot
- Skær rabarber i tern, ca 2 x 2 cm og læg dem i en gryde med sukker og vand. Afhængig af de enkelte rabarbers syrlighed, skal der måske tilsættes ekstra sukker. Kog en vaniljestang med, som flækkes på midten.
- Kog ingredienserne langsomt op i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Lad kompotten afkøle.
Vaniljecreme
- Æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse røres sammen i en gryde.
- Tilsæt sødmælk og varm blandingen på ved middelvarme under let omrøring. Kog cremen ind til den er tyk, mens du pisker – tager ca. 1-2 minutter. Lad cremen afkøle – skal det gå stærkere, kan du vende den ind imellem.
Saml og pynt af
- Pisk fløden til en let flødeskum og rør ca. halvdelen af flødeskummet i den afkølede vaniljecreme. Gem resten til pynt.
- Knus makroner.
- Find fire fine og lidt mindre størrelse glas, ca. 2 dl, og læg et skiftevis lag af creme, knuste makroner og rabarberkompot. Læg endnu et lag creme, knuste makroner og top med resterende flødeskum.
- Pynt af med skovsyre lige inden servering.
Lav verdens bedste rabarbertrifli med markoner og flødeskum
Til denne lækre trifli med rabarber og creme bruger jeg makroner, det er en helt særlig ingrediens i denne opskrift. Jeg synes det giver det bedste resultat da makroner er søde, luftige og sprøde, som går godt til den syrlige rabarberkompot og fede vaniljecreme. Derudover har de en lang holdbarhed, og kan således gemmes til du skal lave en anden dessert med makroner. Den lagdelte dessert afsluttes med cremet flødeskum på toppen, uhm.
Hvis du ikke er til makroner, har jeg selvfølgelig også en løsning til dig! En granola kan også bruges, for en mindre sød udgave og mere fuldkorn fra havregryn. Så kan du evt. spise rabarbertrifli til morgenmad.
Trifli med rabarber er en skøn forårs- og sommerdessert
Jeg elsker desserter i glas. Det er nogle af de bedste og nemmeste desserter at lave. Jeg går også i konditor modus, og skal lave dem så fine jeg kan, får det at man kan titte gennem glasset ind til en nydelig og yndig dessert pynter ethvert bord. Det er jo endda en dessert som kan spises stående – smart!
Læs også: Hindbærtrifli med rugbrødsknas og hindbær-mascarponecreme og rabarbergrød med vaniljeskum.
Denne trifli opskrift med rabarber er dejlig nem, og fremme forårets smage. Rabarber er en af de smage, som jeg bare skal have mens de er i sæson. Tjek også mine rabarber opskrifter, for der er jo flere måde, hvorpå du kan nyde den skønne rabarber. Den er blandt andet en vigtig ingrediens i min opskrift på rabarbertærte med marcipan, hvor rabarber virkelig er i fokus og pynter toppen af tærten, det er endnu en skøn dessert!
Sidst, men ikke mindst, kan jeg også anbefale dig at prøve verdens nemmeste rabarbercrumble! Den er med marcipan og smager helt vidunderligt.