Karamelsnitter med chokolade
Karamelsnitter med chokolade? Jo, tak det vil jeg da ikke sige nej tak til hvis nogen spurgte. Karamel er nok min guilty pleasure over dem alle – ikke fordi jeg er pinlig over karamel isoleret set, men nok mere fordi jeg sagtens kan indtage det i ret store mængder.. Og til nye læsere, så ved I også det. Og til dem der allerede vidste det i forvejen (fordi jeg har nævnt det så tit), så blev det ihvertfald lige genopfrisket hvis I nu skulle have glemt det. Nok om min cravings for karamel, og videre til opskriften.
Karamelsnitter
Ingredienser
Bund
- 50 g mandler*
- 50 g kokosmel*
- 100 g havregryn*
- 75 g dadler* (vægt uden sten)
- 50 g marcipan
- 30 g brun farin
- 100 g smør
- 1 tsk flagesalt
- 0,5 tsk bagepulver*
Karamel
- 1 dåser kondenseret mælk
Chokoladetopping
- 100 g mørk chokolade*
- 15 g kokosolie*
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Bund
- Tænd ovnen på 180°C, varmluft.
- Blend mandler, kokosmel, havregryn og bagepulver sammen i en foodprocessor til det er fint, men ikke helt pulveriseret. Kom det i en skål.
- Blend dadler, marcipan og brun farin sammen til en klistret masse.
- Smelt smør i mikroovn eller i en gryde. Vend det hele grundigt sammen med dadelmasse og de tørre ingredienser.
- Beklæd en form på ca. 15 x 30 cm med bagepapir og tryk dejen heri, så det er jævnt fordelt.
- Bag i 8 minutter.
Karamel
- Hæld en dåse kondenserede mælk i en lille gryde/kasserolle og varm den op ved middel-høj varme. Kog mælken ind til en karamel, under omrøring så den ikke brænder på. Når mælken begynder at tyk tog tage farve, er den klar.
- Bunden tages ud, og karamellen fordeles ovenpå med en spatel. Sæt det hele tilbage i ovnen igen, og bag kagen yderligere i 10 minutter til karamellen bliver brun ovenpå.
Chokoladetopping
- Smelt chokolade med kokosolie og salt over vandbad og kom det ovenpå den kolde kokosmasse.
- Kom kagen i køleskabet i minimum et par timer og skær ud i bidder.
Nem opskrift på karamelkage med kondenseret mælk
Lad os alligevel lige fortsætte lidt mere ved karamellen. Her får I nemlig en nem opskrift på karamelsnitter, karamelbidder eller karamelkage – kald dem hvad du vil -, hvor karamellen udgør næsten 1/3 af kagen. Det lyder da meget lækkert, ikke? De små karamelbidder minder mig lidt om min opskrift på sunde snickers, og så alligevel ikke helt – måske mest i udtrykket. Her er er opskriften nemlig lavet med en hjemmelavet karamel af kondenseret mælk, også kendt som Dulce de Leche.
Er du vild med smagen af karamel? Så MÅ du også prøve at tage et kig på disse chokoladestykker, også kendt som rocky road. Heri finder du nemlig stykker af karamel og skumfiduser.
Karamelsnitterne er med kokosmel og havregryn, men jeg forestiller mig også det kunne være lækkert med en karamelkage med kiksebund i stedet. Må være mit næste projekt.
Hjemmelavet karamelsnitter med chokolade
Disse små karamelbidder er den lækreste lille snack eller dessert, der kan nydes alle dage. Alle timer og minutter. Smagskombinationen af kokos, karamellaget og chokolade på toppen – med lidt flagesalt gemt i sig, er uden tvivl dødlækkert!
De er også lidt af en nogle små bomber de her karamelbidder, så derfor har jeg skåret dem i mundrette stykker. Det er nemlig ikke kage man spiser 3 stykker af, men måske to 😉 Men portionsstørrelsen kan du helt selv vurdere – det kan jo være du er ligeså glad for karamel, som mig.
Prøv også: sprøde cornflakestoppe med chokolade og orange.
Kan karamelsnitterne fryses?
Har du for mange af de små karamelbidder tilovers? Så smid dem på køl, hvor de kan holde sig en lille uge. De kan heldigvis også fryses, og du kan tage en lille snack op i ny og næ når lækkersulten melder sin ankomst.